Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Végelszámolásból kényszertörlés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Hornyik Mónika 2020-05-17 19:28:39

Kedves Attila!
Egy Bt. adott időszakban végelszámolási eljárás alatt állt. A záró bevallások, beszámoló megküldésre került, azonban egyéb okok miatt a Cégbíróság nem törölte a céget. Elrendelte a kényszertörlési eljárást 2020-ban. A végelszámolás befejezésekor (2017) a megmaradt vagyon felosztásra került. Az SZJA levonva, '08-as beadva. Kérdésem az lenne, hogyan kell eljárni ilyen esetben?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-18 20:07:18

Kedves Mónika,
Számomra ez igen meglepő: az még csak rendben lenne, hogy a cégvezetés figyelmen kívül hagyta azt a jogszabályi előírást, hogy a cégbírósági törlő végzésig nem lehet vagyont osztani. Azt azonban végképp nem értem, hogy a végelszámolási záró bevallásokat V3-as kóddal hogy tudta feldolgozni a NAV, ha nem kapott erre vonatkozó adatot a cégbíróságtól. Tanácstalan vagyok, én a NAV-nál kezdeném...
papattila

Szakértői hozzászólás

Hornyik Mónika 2020-05-19 10:59:24

Kedves Attila!

Igen ebben az ügyben rengeteg a kérdés főleg azért mert aki intézte a végelszámolást elérhetetlen, nem reagál semmire, az iratanyagot nem adja át. Én nagyon szeretnék segíteni de így nagy mértékben megnehezíti a munkát. Válaszát köszönöm. Felveszem a kapcsolatot az adóhivatallal.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra