Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Végelszámoláskori ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

boldizsár35 2020-10-16 14:33:21

Tisztelt Szakértő!
Az egyszemélyes Kft. jogutód nélküli végelszámolással szűnik meg és a vagyonfelosztási javaslatban - többek közt - szerepel 1 db használt tehergépjármű ami a tulajdonosnak kerül átadásra.
Kell-e a végelszámolónak erről a tárgyi eszközről számlát kiállítani a tulajdonos részére vagy elégséges az ÁFA fizetési kötelezettségét teljesíteni a vagyonfelosztási javaslat alapján?
Amennyiben a vagyonfelosztási javaslat alapján teljesíti a fizetési kötelezettségét, a tulajdonos jogosult-e a visszaigénylésre?
Köszönettel,
Sóki Magdolna

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-17 15:59:29

Kedves Magdolna,
A vagyonfelosztási javaslat alapján átadott tárgyi eszközkről is kell számlát kiállítani, ha ahhoz áfa fizetés kapcsolódik. Ez az áfa az áfa alany tulajdonosnál az általános szabályok alapján helyezhető levonásba.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra