Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Végelszámoló díjazás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2020-01-24 10:01:43

Tisztelt Szerkesztőség! 2020. januártól végelszámolás alatt lévő cég tevékenység lezárásáról szóló 2019. decemberi határozatában az áll, hogy a végelszámoló díjazása változatlan. 2019-ben a garantált bérminimumnak megfelelő munkabért számfejtettünk. Kérdésem, hogy ebben az esetben maradhat a tavalyi bérminimumnak megfelelő összeg (heti 20 óra 97500,-Ft) , vagy szükséges megemelni a 2020-as garantált bérminimumnak megfelelő bruttó összegre a munkabérét. Másik kérdésem, hogy változik-e a végelszámoló jogállása, vagy maradhat munkaviszonyban továbbra is.Katás egyéni vállalkozóként is biztosított (50 000,-FT kata) Köszönöm a segítséget,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-24 14:14:30

Igen, végezheti a végelszámolói feladatát munkaviszonyban. Ugyanakkor munkaviszonyban alkalmazni szükséges a mindenkori minimálbér/garantált bér előírásait, függetlenül attól, hogy a munkáltató normál működés vagy esetleg végelszámolás alatt áll (azaz változtatni szükséges évváltáskor).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra