Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Végelszámoló jogcíme


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

E-mese 2022-06-15 16:19:40

Tisztelt Attila!
A Kft egyszerűsített végelszámolása 2022.07.01-gyel kezdődik.Az ügyvezetői feladatokat a tag munkaviszony keretében látja el.A taggyűlési határozatban az összes munkaviszony megszűnéséről döntöttek. 07.01-után a végelszámolási feladatokat ugyan az az ügyvezető végzi.
Milyen jogviszony keretében tudja ezt megtenni? A tag nyugdíjas.
Be kell-e jelenteni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-17 04:51:59

Ha a taggyűlés a munkaviszonyok megszüntetéséről döntött, akkor a végelszámoló (ügyvezető) munkaviszonya is megszűnik. Helyette kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó lesz. Szerencsére azonban ez a változás nem jár bejelentési kötelezettséggel, hiszen a nyugdíjas egyetlen jogviszonyában sem biztosított (azaz sem a kijelentést, sem a bejelentést nem kell megtenni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra