Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Végelszámolói jogviszony vége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Umanitbt 2022-09-19 22:21:50

Tisztelt Szakértő!
Még nem vettem részt végelszámolásban, így lehet, hogy triviális a kérdésem. Meddig tart a végelszámoló jogviszonya a végelszámolás során? Egyszerűsített Bt végelszámolásban a Bt beltagja lett a végelszámoló 60 eFt-os havi díjért munkaviszonyban. Nincs más biztosítási jogviszonya, munkanélkülire menne. Ha kitűzi a a zárás napját és benyújtja a záró beszámolót, bevallásokat és vagyonfelosztási javaslatot, onnan még kb 30, de lehet, hogy több nap a határozat kiküldése a törlésről. Mikor lehet a T1041-esen kijelenteni? A zárás napjával? A törlő határozat kézhezvételekor? Meddig kell küldeni a 08-asokat? Az abban szereplő adókat ki fizeti meg, mikor a Bt már nem tud fizetést adni? Nagyon vakon vagyok a konkrét ügymenet tekintetében. Köszönöm a segítséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-20 05:56:01

Tökéletes a felvetése, az én értetlenkedésem ugyanez már régóta. Akárhonnan is kértem állásfoglalást, gyakorlatilag soha nem kaptam választ a teljesen világosan feltett kérdésemre. Ugyanis a biztosítási jogviszony a cég TÖRLÉSÉVEL ér véget, jogszabály szerint. Viszont ahhoz, hogy a cégbíró kézbe vegye az ügyet, hogy döntsön a törlésről, be kell nyújtani minden bevallást, záró dokumentumot, köztük a 1041-est és a záró 08-as bevallást. De amikor ezeket benyújtom, honnan álmodjam meg, hogy mikor lesz a törlés napja??? Épp ezért az eddigi végelszámolások során én a végelszámolás záró napját tekintettem a biztosítási jogviszony végének. Eddig még senki nem kifogásolta...
papattila

Szakértői hozzászólás

Umanitbt 2022-09-20 18:52:27

Nagyon köszönöm, az ördög mindig a részletekben van.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra