Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Végeslzámolás technikai kérdés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2019-08-07 11:55:32

Tisztelt Szerkesztőség, Egyszerűsített végelszámolás lezárását szeretném bejelenteni júl 31-el. Kérdésem, hogy a 201T -t is csak a bevallások, záró mérleg beadásával egyidejűleg lehet beadni, vagy azt már most is beadhatom. A 08-as bevalláson így már jelölni lehetne az eljárás végét, ha nem , akkor majd javítani kellenne utólag....Köszönöm a segítséget, Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-07 17:42:07

Kedves Eszter,
Mivel a NAV csak a változásbejelentőből értesül a végelszámolás záró dátumáról, így míg azt nem küldi be, addig nem fogja tudni feldolgozni azokat a bevallásokat, amelyeken záró kód szerepel. Azaz a bevallások előtt kell a T201T-t beküldeni a záró nap megjelölésével.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra