Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Vevői követelés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2020-02-23 13:40:21

Kedves Attila, adott egy képzési tevékenységet folytató Kft., az esetek többségében magánszemélyekkel köt szerződést, azaz magánszemélyeknek számláz. Az alábbi esetek fordulhatnak elő év végén, amennyiben ki nem fizetett vevői követelést leltároz:
1. A számviteli politikájában meghatározott százalékban értékvesztést számol el, társasági adóalapját növeli.
2. Amennyiben a számviteli tv. 10 pont e) esetét dokumentálni tudja, behajthatatlan követelésként kivezeti egyéb ráfordításként nincs társasági adóalap növelése
3. Nem minősül behajthatatlan követelésnek, mert hiányos ennek a dokumentálása, s mégis kivezetné a könyvekből, ekkor mi a vonzata ( adóalap, illeték)
Vagyis kérdésként merül fel, mikor lép a képbe az illetékkötelezettség a könyvekből való kivezetéskor, hisz magánszemélyekről van szó. Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra