Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Vevőkijelölési jog átengedése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2021-06-22 19:57:37

Kedves Attila !
"A" cég elad majd egy telket (20 foglaló + 80 = 100 egységért ) "B" cégnek - a számla a teljes vételárról lesz majd, de mivel "B" cég még nincs megalapítva ezért a foglalót (20 egységet) "C" cég fizeti ki "A" cégnek, amiről előleg számla készül ( A és C között ) - amit később stornóznak.
Amikor a "B" cég már létező a foglalót ( 20 egység) megfizeti "C" cégnek ( vevőkijelölési jog átengedése címen ) A foglaló felüli részt (100-20 =80 egység) pedig az "A" cégnek .
van valami adózási vonzata az ügyletnek , ha a vevőkijelölési jog átruházása pont a foglaló összege volt ??
Köszönöm válaszát Üdv. P.Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-25 07:11:32

Kedves Edit,
Lehet, én vagyok ilyen egyszerű a tudatlanságom révén, de kár ezzel a "vevőkijelölési joggal" hókusz-pókuszolni (vélhetően ügyvédi ötletből fakad), egyszerűen engedményezze a követelését "C" "B"-re, amihez "A" hozzájárulását adja. Az engedményezés ellenértéke 20 egység, nem keletkezik tao alap.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra