Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Virágbolt ünnepi nyitvatartás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2022-09-30 11:36:01

Kedves Attila !
Az alábbiakban kérem segítségét:
Kft 2 személyes , ünnepnapokra bérezés:
• 90 % tag és ügyvezető egyben ,ő részmunkaidős munkaviszonyban van a kft-ben 36 óra alatti ( mert Új KATÁS is egyben más tevékenységgel ) kérdésem: elég neki is a részmunkaidős alkalmazotti munkaviszonyos bér + ünnepnapi 100 % pótlék , hogy piros betűs időszakokban - amikor már csak cégtulajdonos dolgozhat - dolgozhasson?
• 10 % tag aki szintén részmunkaidős munkaviszonyos alkalmazott - azért van 10 % tagsága, hogy a piros betűs ünnepek alatt a virágboltok van amikor korlátozás nélkül estig (pl : mindenszentek napja , anyák napja) nyitva lehetnek alkalmazottal, de a többi piroson csak 12 óráig, utána már csak a tulajdonos dolgozhat - ez esetben jól gondolom , hogy elég a munkaviszonyos jövedelem + 100 pótlék pirosra az alkalmazottnak , nem kell tagi jövedelmet adni , hogy abban az időszakban is dolgozhasson , amikor már csak a TAGNAK lehet ?
• ezekre a piros betűs napokra amikor csak tulajdonosok dolgozhatnak EFO-s alkalmazható-e ?
• ezekre a piros betűs napokra amikor csak a tulajdonosok dolgozhatnak segítő családtagok is bevonhatóak ( ingyenes verzió - pár órára ) . De vajon az is aki amúgy részmunkaidős foglalkozású ebben a cégben (nincs tulajdonrésze ) ünnepnapon dolgozhatna segítő családtagként ?
Köszönöm segítségét. Üdv. P. Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-30 14:33:28

Kedves Edit,
- Igen, elegendő.
- Ha a részmunkaidőn túl is dolgozik a cég érdekében, akkor az túlmunkának fog minősülni, kivéve, ha más munkát végez (ez vélhetően nem lesz igaz). De ebben az utóbbi esetben társas vállalkozóként is biztosítottá válik.
- Tulajdonos efo-ban? Igen, feltéve, ha nem rendelkezik normál munkaviszonnyal a cégében.
- 1. Igen. 2. Nem
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra