Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Visszáru helyes számlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2021-05-07 09:16:05

Tisztelt Szakértő!

Kereskedelemmel foglalkozó cég eddig a garanciában visszaküldött árura kiállította a mínuszos számlát a vevő felé (többségében EU-s cégek a vásárlók). Januártól feltünteti a mínuszos számlán az eredeti számla számát is, amin eladta a termékeket. A számlázóprogram üzemeltetője szerint ez így nem jó (NAV-ra hivatkoznak), a vevőnek kell ilyen esetben visszaszámlázni a terméket. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ez tényleg így van? Ha igen, akkor a vevő az általa vásárolt áron fogja visszaszámlázni, de akkor a cégnek azon az áron kell újra készletre vennie az árut?

Válaszát előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-07 19:21:18

Kedves Erika,
Valamit félreérthetett a számlázóprogram üzemeltetője vagy csak simán tájékozatlan: a minőségi kifogás miatt visszaküldött áruhoz a (korábbi) eladónak kell helyesbítő számlát kiállítania, feltéve, hogy nem ad érte kifogástalan darabot, mert ez utóbbi esetben nincs számlázási kötelezettség. Ez nem új keletű szabály. Az Önök gyakorlata helyes.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra