Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Webshop-os értékesítés futáros szállítással


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pratzagi 2021-02-25 19:55:46

Kedves Attila,
Interneten megrendelt szaniter termékünket külsős futár céggel szállíttatjuk ki. Amikor a futárnak átadjuk a megrendelt terméket kiállítjuk a szállító levelet. Előfordul, hogy a futár a szállító levélen szereplő teljesítési dátumot követően, csak másnap kézbesíti csak a terméket. A futár cég elektronikus rendszerében le tudjuk követni, hogy pontosan mikor vette át a vevő a terméket. Csak akkor számlázzuk ki ha látjuk, hogy át lett véve a termék. Egyébként a vevő korábban átutalja az ellenértéket nekünk, amiről előleg számla készül. A termék átadás után készül a nullás végszámla, aminek a teljesítés dátumában szeretnék Öntől segítséget kérni. Milyen teljesítési dátummal kell kiállítani a számlát? Amikor a futár elviszi tőlünk (tehát marad az eredeti szállító levél teljesítési dátum) vagy amikor a vevő átveszi a futártól és módosítjuk a szállító levél dátumát az átadás napjára. Megvalósul-e a teljesítés, amikor a futárnak átadjuk a terméket? Vagy csak akkor amikor a vevő átvette a futártól?
Köszönöm szépen a segítségét!
üdv.
Ágnes

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-26 05:09:31

Kedves Ágnes,
Értelmezésem szerint helyes, ha a futárnak való átadás napját tekintik teljesítési napnak. Észszerűtlen lenne ettől eltérő napot erőltetni, hiszen a csomagban lévő számla elkészítésekor nem tudhatják, hogy mikor kézbesíti a futár a csomagot, ami egy rakat helyesbítő számlát eredményezhet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra