kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

GE beszállítói fórum: kulcsfontosságú a helyi kkv-k fejlesztése

KKV

Milyen adminisztratív, minőségi, informatikai és szállítási szempontoknak kell megfelelniük a kkv-knak ahhoz, hogy egy globális nagyvállalat beszállítói lehessenek?

Mi foglalkoztatja a vállalatvezetőket 2018-ban?

KKV

95% aggódik a munkaerőhiány miatt, de közel ennyien invesztálnak is a meglévő munkatársak fejlesztésébe

Jelentős a női cégvezetők hatása a magyar gazdaságra egy felmérés szerint

KKV

Cégtulajdonosként a nők Szlovénia és Magyarország gazdaságára gyakorolják a legnagyobb hatást, Csehországban pedig a legcsekélyebbet. Magyarország első helyen áll a női tulajdonban álló cégek száma alapján, árbevételük alapján harmadik, nyereségük alapján pedig a második helyet érték el az összesítésben.

Fiatalok vállalkozóvá válását segítik a Dél-Dunántúlon

KKV

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 1,028 milliárd forint támogatással 2021 december 31-éig biztosítják a fiatalok, álláskeresők felkészítését vállalkozás indítására.

Változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei

KKV

Januártól változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei, továbbra is maximum 10 millió forint folyósítható projektenként a mikrovállalkozások számára, de egy vállalkozásnak egyszerre összesen 20 millió forint mikrohitele lehet a szerződések számától függetlenül - közölte a Baranya megyei Vállalkozói Központ

Opten: már majdnem annyi egyéni vállalkozás van, amennyi cég

KKV

Az egyéni vállalkozást ösztönözte a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) bevezetése és az is, hogy sokan egyéni vállalkozásukat cégeikkel párhuzamosan működtetik, ezzel is szélesítve az adóoptimalizálási lehetőségeket.

Üzleti mesék, mesés üzletek a középkorból - II. rész

KKV

A Fuggerek között az 1459-től 1525-ig élt Jakob volt az üzleti zseni, a kereskedő-fejedelem. Előbb végigvettük nagyobb üzleteit. Milyen volt az ő személyisége? Ezek lennének a modern üzletemberek személyiségjegyei is?

Üzleti mesék, mesés üzletek a középkorból I. rész

KKV

Mintha csak a Grimm mesék világából lépne elő egy céges, üzleti tárgyú mesetörténet, olyan klasszikusok mellett, mint a Piroska és a farkas, vagy a Hamupipőke. Hát, ami azt illeti, meseszerű ez az egész Fugger történet az elejétől kezdve, ahogy elindul a legkisebb fiú, a falusi takácslegény, belép a céhbe, majd megalapítja cégét, és rövidesen már e cégé lesz a fele királyság – királyostól, királylányostól, udvaroncostól, uradalmakat, püspökségeket, városokat, földbirtokokat és bányákat is beleértve.

Kkv hitel-lehetőség kezességvállalással

KKV

A COSME nevű program keretében mintegy 3500 hazai kis- és közepes vállalkozás (kkv) juthat, mintegy 80 milliárd forintnyi hitelhez a Garantiqa segítségével. A program keretében akár egymilliárd forint összegű hitelek is garantálhatóak, ami elsősorban a fejlesztési hiteleknek kedvezhet.

Digitalizált kintlévőség-kezelés Magyarországon

KKV

Magyarországon a vállalatok 19 százaléka küld teljesen digitális fizetési felszólításokat célszoftver segítségével emailben vagy sms-ben. A szakemberek szerint a digitális fizetési felszólításokkal a cég időt spórol és a jobb testreszabhatóság miatt javulhat a kintlévőségek feldolgozása.

Az e-kereskedelem áll a fogyasztóvédelmi ellenőrzések középpontjában

KKV

Az e-kereskedelemben a fogyasztónak nincs lehetősége a vásárlás előtt a terméket ténylegesen megnézni és konzultálni az eladóval. A webáruházaknak ezért részletes tájékoztatást kell adniuk elérhetőségeikről és cégadataikról, a vásárlókat pedig elállási jog illeti meg. A fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalata alapján a honlapokról gyakran hiányoznak az elérhetőségi adatok és egyéb előírt információk

Hatékonyabb EU kkv-politikára dolgoznak ki javaslatot

KKV

A kkv-k jelentős része nem tud bekapcsolódni a számukra kidolgozott uniós programokba, illetve nem tud élni a nekik szóló pénzügyi lehetőségekkel, mert túl bonyolultnak, nehezen hozzáférhetőnek tartják azokat. Szerinte ezen segítene az egyszerűbb, közérthetőbb, a kkv-k igényeihez igazodó feltételek kialakítása, egyablakos rendszer bevezetése, támogató szervezetek működtetése.

K&H: több éves csúcson a kkv-k beruházási szándéka

KKV

Három és fél éves csúcson van a vállalkozások beruházási hajlandósága, a középvállalkozások fejlesztési szándéka 73 százalékról 91 százalékra, a kisvállalkozásoké 53 százalékról 66 százalékra ugrott, ezzel szemben a mikrovállalkozások fejlesztési kedve 57 százalékról 54 százalékra mérséklődött - derül ki a K&H kkv bizalmi index hétfőn közzétett legfrissebb adataiból.

FM: az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány segíti az agrárvállalkozásokat

KKV

Az AVHGA készfizető kezessége a teljes banki és takarékszövetkezeti szektor számára elérhető, és hitelt ad azoknak a kisebb agrárvállalkozásoknak is, amelyek nem tartoznak a pénzintézetek ügyfélkörébe.

Tanácsokkal segíti a Nébih a fakereskedő vállalkozásokat

KKV

Az útmutató részletesen bemutatja, hogy általános esetben hogyan kell kinéznie a beszállítói és a vevői nyilvántartásnak. A tájékoztatóban felhívják a kereskedők figyelmét arra is, hogy ne vásároljanak EUTR vagy erdőgazdálkodási azonosítóval nem rendelkezőktől, mert ilyen esetben magas a kockázata annak, hogy a faanyag nem legális kitermelésből származik - mondta Nagy Dániel.

A kkv-k 38 százalékának problémát okoz a munkaerőhiány

KKV

A magyarországi kis- és közepes vállalkozások 38 százaléka szerint a munkaerőhiány az egyik legfontosabb tényező, ami akadályozza a cégek üzleti tevékenységét - derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének (GVI) legfrissebb vállalati konjunktúra-vizsgálatából.

Indul az MFB Kisfaludy turizmusfejlesztési hitelprogram

KKV

Mintegy 50 milliárd forintos kerettel indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kisfaludy turizmusfejlesztési hitelprogramja, amely maximum évi 2,87 százalékos ügyleti kamatot biztosít az ágazat kis-és középvállalkozóinak (kkv) - közölte az MFB hétfőn

COSME-hitel kis- és középvállalkozásoknak

KKV

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodása alapján 80 milliárd forint hitelt kaphatnak a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) a COSME, a kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő programban.

Ötszázezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

KKV

Ötszázezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital, amelyre innovatív, különleges technológia megoldásokat kínáló vállalkozások pályázhatnak október 8-ig - közölte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Digital (EIT Digital) budapesti regionális központja

Uniós bíróság: a pénzintézeteknek átfogó tájékoztatást kell nyújtaniuk a bankhitelek feltételeiről

KKV

A külföldi pénznemben meghatározott hitelszerződések esetén a pénzügyi intézménynek átfogó tájékoztatást kell nyújtana a kölcsönfelvevő számára ahhoz, hogy ez utóbbi tájékozott és megalapozott döntést hozhasson - közölte az Európai Unió Bírósága szerdán.