Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Cégstratégiák a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt

KKV

A válaszadók 32 százaléka emelte a minimum felett keresők bérét a bérfeszültségek elkerülése érdekében, ugyancsak 32 százaléka számolt be arról, hogy elmaradt a tervezett létszámfelvétel.

Történelmi csúcson a K&H kkv bizalmi index

KKV

A vállalkozások az őket érintő közterhekkel kapcsolatban pozitív változásra számítanak, 20-ról 34 százalékra nőtt azoknak a cégeknek az aránya, amelyek alacsonyabb adókkal és járulékokkal terveznek a következő egy év során.

A cégek fele szerint nem fontos a digitalizáció

KKV

A digitalizáltság Magyarországon erősen e-mail fókuszú. A kkv-k a számláikat még mindig nyomtatják és papír formájában iktatják, a teljesen papírmentes számlatárolás mindössze 7-8 százalékos.

Vállalkozó átverő-show

KKV

Vállalkozókat keresett meg telefonon, hivatalos személynek adta ki magát és azt állította, hogy a minisztérium nagy összegű kártérítést ítélt meg a hívott gazdasági társaságának, ennek átutalásához "kártérítési fedezet" címén meghatározott összeget kért. Azt is állította, hogy a cége a sértettek vállalkozását reklámozza az interneten, amire korábban szóban vagy telefonon kötöttek szerződést, ezért a hirdetés díjának megfizetésére szólította fel őket. 70 millió forint erejéig csak bedőltek neki vállalkozók.

Érdemes fixálni a hitelkamatokat

KKV

Azoknak lesz érzékeny a hitelkamat-emelés, akik rövid időszakra a fixált kamatozású hitelt választották, mert a fix időszak után a kamatemelés miatt megemelkednek a havi törlesztő részletek.

A kisgazdaságok dominálnak az EU mezőgazdaságában

KKV

Az Európai Unió tagállamaiban 2016-ban 171 millió hektáron 10,3 millió gazdaság működött, kétharmaduk területe nem érte el az 5 hektárt, és vezetőiknek csak 11 százaléka volt 40 évnél fiatalabb - áll az Eurostat csütörtökön közzétett felmérésében.

Az MNB változtat a hitelfelvételkor alkalmazott jövedelemszabályokon

KKV

A legalább 10 évre vagy a futamidő végéig fixált kamatozású forint jelzáloghiteleknél nem módosul a jelenlegi 50, illetve 60 százalékos jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM).

ÁSZ: egy számjegyűre csökkenhet az szja

KKV

Több lépcsőben a személyi jövedelemadó kulcsa egy számjegyűre csökkenhet, de ez nem elegendő a kisvállalkozások segítéséhez: az adminisztratív könnyítések önmagukban is felérnének egy adócsökkentéssel

Agrárkamara: július 2. a tagdíjbevallás határideje

KKV

Nem kell tagdíjbevallást készíteniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot. Számukra a NAK postai csekket küldött a 2000 forintos tagdíjról, amelyet június 30-ig befizetve mentesülnek a tagdíjbevallási kötelezettség alól.

Megkezdődött az egyéni gazdaságok mezőgazdasági összeírása

KKV

A jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző csaknem 3500 egyéni gazdaság kizárólag a világhálón keresztül, önkitöltéssel szolgáltathat adatot. Az érintettek az emezo.ksh.hu oldalon június 15-ig tölthetik ki a kérdőívet a postai vagy elektronikus levélben kapott felhasználói azonosítóval és jelszóval.

NGM: tartós lesz az e-kereskedelem növekedése

KKV

Tartós lesz a digitális kereskedelem bővülése, a kereskedőket fel kell készíteni a további növekedésre, a szabályozásnak pedig követnie kell a fejlődést

MKIK: javul a vállalkozások üzleti várakozása

KKV

A korábbi évek tendenciájával szemben a kis- és középvállalkozások körében is magasabb lett a bizalom, és csökkent a cégek bizonytalansági mutatója.

Az Erste Bank a hitelállomány jelentős növekedését tervezi a kkv-üzletágban

KKV

Paradigmaváltás kell a kisvállalati hitelezésben, ezért az Erste új terméket dolgozott ki. A Power Business hitel leegyszerűsített hitelelbírálással bír, a bank 5 napon belüli ügyintézést ígér.

Oracle-KPMG: a vállalatoknak kihívás a felhőben tárolt adatok védelme

KKV

A felhőbe költözést inkább az üzlet, mint az informatika vezérli, de az informatikának képesnek kell lennie a biztonságos üzemeltetésre, a kockázatok kezelésére.

GVI: nem elterjedt a közbeszerzési részvétel a cégek körében

KKV

A cégek 48 százaléka egyáltalán nem figyeli a közbeszerzési pályázatokat.

A gyanús külföldi hívás fogadása nem növeli az előfizetői számlát az NMHH és a szolgáltatók szerint

KKV

Az emelt díjas hívásokat vagy szöveges üzeneteket a szolgáltatók alapbeállításként blokkolják

Április 15-től kötelező az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer

KKV

A változás értelmében a közbeszerzési eljárások ajánlatkérői és ajánlattevői, illetve a részvételi jelentkezők kizárólag az EKR-en keresztül érintkezhetnek

NGM: meghatározó szerepe van a kkv-knak az ipari termelésben

KKV

A kis- és középvállalkozások jelentős részt képviselnek az ipari termelésben, a foglalkoztatás több mint ötven százalékát adják

"Online szobatükör" szálláshelyszlgáltatóknak

KKV

A szálláshely-szolgáltatóknak kötelező lesz egy felhőalapú szolgáltatást nyújtó informatikai rendszerre feltölteni adataikat.

Tíz százalékkal több céget alapítottak az első negyedévben

KKV

Nagy kérdés, hogy a most induló cégalapítási hullám mennyire lesz tartós, illetve hosszú távon milyen életképességűek lesznek az új gazdasági társaságok.