kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

Oracle-KPMG: a vállalatoknak kihívás a felhőben tárolt adatok védelme

KKV

A felhőbe költözést inkább az üzlet, mint az informatika vezérli, de az informatikának képesnek kell lennie a biztonságos üzemeltetésre, a kockázatok kezelésére.

GVI: nem elterjedt a közbeszerzési részvétel a cégek körében

KKV

A cégek 48 százaléka egyáltalán nem figyeli a közbeszerzési pályázatokat.

A gyanús külföldi hívás fogadása nem növeli az előfizetői számlát az NMHH és a szolgáltatók szerint

KKV

Az emelt díjas hívásokat vagy szöveges üzeneteket a szolgáltatók alapbeállításként blokkolják

Április 15-től kötelező az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer

KKV

A változás értelmében a közbeszerzési eljárások ajánlatkérői és ajánlattevői, illetve a részvételi jelentkezők kizárólag az EKR-en keresztül érintkezhetnek

NGM: meghatározó szerepe van a kkv-knak az ipari termelésben

KKV

A kis- és középvállalkozások jelentős részt képviselnek az ipari termelésben, a foglalkoztatás több mint ötven százalékát adják

"Online szobatükör" szálláshelyszlgáltatóknak

KKV

A szálláshely-szolgáltatóknak kötelező lesz egy felhőalapú szolgáltatást nyújtó informatikai rendszerre feltölteni adataikat.

Tíz százalékkal több céget alapítottak az első negyedévben

KKV

Nagy kérdés, hogy a most induló cégalapítási hullám mennyire lesz tartós, illetve hosszú távon milyen életképességűek lesznek az új gazdasági társaságok.

11 magyar cég Európa legjobbjai között

KKV

11 magyar cég került be Nemzeti Bajnokként Európa legjobbjai közé az RSM által támogatott European Business Awards (EBA) idei versenyében. Több ezereurópai vállalkozás között közel 100 magyar vállalat szállt versenybe idén, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a legjobb cégeket.

A családi cégvezetők háromnegyede a tulajdon megtartásával tervezi a generációváltást

KKV

A családi vállalkozások jelentős része generáció-váltás előtt áll: a 90-es években indult cégek többségének élén álló személyek életkora már a nyugdíjkorhatár felett jár.

Startup Budapest Fórum volt

KKV

Felmérések szerint hazánk a 3. helyen áll a gyors növekedésű vállalkozások arányát tekintve az unióban, egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma.

GE beszállítói fórum: kulcsfontosságú a helyi kkv-k fejlesztése

KKV

Milyen adminisztratív, minőségi, informatikai és szállítási szempontoknak kell megfelelniük a kkv-knak ahhoz, hogy egy globális nagyvállalat beszállítói lehessenek?

Mi foglalkoztatja a vállalatvezetőket 2018-ban?

KKV

95% aggódik a munkaerőhiány miatt, de közel ennyien invesztálnak is a meglévő munkatársak fejlesztésébe

Jelentős a női cégvezetők hatása a magyar gazdaságra egy felmérés szerint

KKV

Cégtulajdonosként a nők Szlovénia és Magyarország gazdaságára gyakorolják a legnagyobb hatást, Csehországban pedig a legcsekélyebbet. Magyarország első helyen áll a női tulajdonban álló cégek száma alapján, árbevételük alapján harmadik, nyereségük alapján pedig a második helyet érték el az összesítésben.

Fiatalok vállalkozóvá válását segítik a Dél-Dunántúlon

KKV

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 1,028 milliárd forint támogatással 2021 december 31-éig biztosítják a fiatalok, álláskeresők felkészítését vállalkozás indítására.

Változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei

KKV

Januártól változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei, továbbra is maximum 10 millió forint folyósítható projektenként a mikrovállalkozások számára, de egy vállalkozásnak egyszerre összesen 20 millió forint mikrohitele lehet a szerződések számától függetlenül - közölte a Baranya megyei Vállalkozói Központ

Opten: már majdnem annyi egyéni vállalkozás van, amennyi cég

KKV

Az egyéni vállalkozást ösztönözte a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) bevezetése és az is, hogy sokan egyéni vállalkozásukat cégeikkel párhuzamosan működtetik, ezzel is szélesítve az adóoptimalizálási lehetőségeket.

Üzleti mesék, mesés üzletek a középkorból - II. rész

KKV

A Fuggerek között az 1459-től 1525-ig élt Jakob volt az üzleti zseni, a kereskedő-fejedelem. Előbb végigvettük nagyobb üzleteit. Milyen volt az ő személyisége? Ezek lennének a modern üzletemberek személyiségjegyei is?

Üzleti mesék, mesés üzletek a középkorból I. rész

KKV

Mintha csak a Grimm mesék világából lépne elő egy céges, üzleti tárgyú mesetörténet, olyan klasszikusok mellett, mint a Piroska és a farkas, vagy a Hamupipőke. Hát, ami azt illeti, meseszerű ez az egész Fugger történet az elejétől kezdve, ahogy elindul a legkisebb fiú, a falusi takácslegény, belép a céhbe, majd megalapítja cégét, és rövidesen már e cégé lesz a fele királyság – királyostól, királylányostól, udvaroncostól, uradalmakat, püspökségeket, városokat, földbirtokokat és bányákat is beleértve.

Kkv hitel-lehetőség kezességvállalással

KKV

A COSME nevű program keretében mintegy 3500 hazai kis- és közepes vállalkozás (kkv) juthat, mintegy 80 milliárd forintnyi hitelhez a Garantiqa segítségével. A program keretében akár egymilliárd forint összegű hitelek is garantálhatóak, ami elsősorban a fejlesztési hiteleknek kedvezhet.

Digitalizált kintlévőség-kezelés Magyarországon

KKV

Magyarországon a vállalatok 19 százaléka küld teljesen digitális fizetési felszólításokat célszoftver segítségével emailben vagy sms-ben. A szakemberek szerint a digitális fizetési felszólításokkal a cég időt spórol és a jobb testreszabhatóság miatt javulhat a kintlévőségek feldolgozása.