Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Ötből három internetező találkozott kibertámadással

E-ÜGYINTÉZÉS

Az ilyen adatlopási esetekben a támadó szakértőnek adja ki magát, aki vagy telefonon, hamis személyazonosság mögé rejtőzve, vagy az általa generált hamis, vírusfertőzésről szóló riportokra hivatkozva emailen, pop-up üzenetekben vagy akár hamis weboldalakon keresztül kéri a felhasználó közreműködését és telepíti az adathalász szoftvereket a gépre.

Digitális szakemberek lesznek a jövő pénzügyesei

E-ÜGYINTÉZÉS

Az adó- és pénzügyi területen dolgozóknak a jövőben érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához, az automatizációhoz és az adatelemzéshez is.

Az EU egységesen elérhető online adminisztrációs adatbázis létrehozásáról döntött

E-ÜGYINTÉZÉS

Az egységes digitális kapu azon magánszemélyeknek és vállalatoknak segít, akik, illetve amelyek élnek a mozgás szabadságával és azzal a joggal, hogy valamely más tagállamban telepedjenek le

Digitálisan felkészültebbnek érzik magukat a magyar cégek

E-ÜGYINTÉZÉS

A digitalizáció alatt többnyire a szervezet meglévő szoftvereinek összekapcsolását, hálózatban való kezelését, illetve a digitális adatgyűjtést és adatelemzést értik, ami a korábbinál összetettebb látásmódot mutat.

Aktuális cégakpu infók a NISZ Zrt-től

E-ÜGYINTÉZÉS

2019. január 1-jétől az adóhatósági ügyeket is ezen a rendszeren keresztül kell intézni.

A Könyvelés jövője - avagy a digitális könyvelő 2.0 Konferencia

E-ÜGYINTÉZÉS

Digitális könyvelő konferenciasorozat keretében ismét bemutatunk könyvelőknek olyan programokat, ami munkájukat gyorsabbá, hatékonyabbá teheti. A kormányzat turbó fokozatra kapcsolt a digitalizáció terén. Válts te is és ismerj meg néhány lehetőséget! 2018. június 26. 9.00-15.00 óra. Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves K. krt. 12-14. Részvételi díj:16.000,- Ft / Fő + ÁFA. Egy cégtől 2 vagy több fő együttes jelentkezése esetén 12.000,- Ft/ Fő + ÁFA. További információ, jelentkezés: https://www.digitaliskonyvelo.hu/konferencia/

Eseti meghatalmazás benyújtása adóügyben

E-ÜGYINTÉZÉS

Az ellenőrzési eljárások során eljáró eseti meghatalmazottak – a folyamatban lévő fejlesztések megtörténtéig – beadványaikat jelenleg az e-Papír szolgáltatás keretében továbbíthatják az állami adó- és vámhatóság részére.

Döcög az elektronikus kapcsolattartás az adóügyekben

E-ÜGYINTÉZÉS

2018-tól a gazdálkodó szervezetek esetében a kötelező elektronikus kapcsolattartás érvényesül az adóügyekben.

2021-re tervezik, hogy a legtöbb bevallást elektronikusan a NAV készítse el

E-ÜGYINTÉZÉS

El kell érni, hogy 2021-re a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) elektronikusan készítse el a magánszemélyek és a vállalkozások adózással kapcsolatos bevallásának döntő hányadát - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, abból az alkalomból, hogy a kőbányai kormányablakban is megnyitották az adóhivatal ügyfélszolgálatát.

BM: a gazdálkodó szervezeteknek január 1-től a Cégkaput kell használniuk

E-ÜGYINTÉZÉS

A Belügyminisztérium (BM) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezeteknek január 1-jétől kötelező a Cégkapu- szolgáltatás használata. A vállalkozások a Cégkapun keresztül lesznek online kapcsolatban a hivatalokkal, illetve a hivatalok a vállalkozásokkal.

Januártól Cégkapu mellett az Ügyfélkapu is használható még - de csak adóügyekben

E-ÜGYINTÉZÉS

Ügyfélkapu vagy Cégkapu: a 2018 január elsejétől december 31-ig tartó átmeneti időszakban a cég választ. A NAV kizárólag az adózótól Cégkapun keresztül érkezett ügyekben küldi a válaszüzenetet a Cégkapun keresztül, minden más esetben az Ügyfélkaput használja

Tervek az adózás teljes elektronikussá tételére

E-ÜGYINTÉZÉS

A kabinet azt kívánja megvalósítani, hogy 4 év múlva a vállalkozások minden társasági adóval, illetve áfával, és a járulékokkal kapcsolatos tennivalójukat elektronikusan végezzék el