Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Megérkezett a valódi papírmentes iroda! Az IMA könyvelőprogram már digitális másolatot is készít

DIGITALIZÁCIÓ

2019-es év a szokásos törvényi változásokon kívül új eszközt is biztosít a könyvelőirodák részére, a papírmentes működés megvalósításának lehetőségét. Ezt a megoldást az IMA könyvelési rendszer csapata hozta el. A témában felmerülő kérdésekre itt olvashatók a válaszok.

Fekete Pénteken is óvakodjunk az adathalászoktól - és utána is

DIGITALIZÁCIÓ

Az adathalászok látszólag hivatalos üzenetet küldenek kiszemeltjüknek, amelyben egy, az eredetire megtévesztésig hasonlító, ám hamis weboldalra, csatolmányra irányítják áldozatukat. Erre különféle mesterkélt indokokat használnak: például jelszómódosítást kérnek, regisztráció megerősítését, vagy utolsó akcióra hívják fel a figyelmet. Előzetes vizsgálat nélkül ne kattintsunk semmire

Nem tesznek eleget a cégek az adathalászat kivédéséért

DIGITALIZÁCIÓ

A három legértékesebb adattípus az ügyféllel kapcsolatos és pénzügyi információk, valamint a stratégiai tervek a vállalatok számára. Az ezeket érő legnagyobb fenyegetések legvalószínűbb forrása a gondatlan vagy rosszindulatú alkalmazott.

Automatizációval csökkenhet a munkaerőhiány a könyvelőszakmában

DIGITALIZÁCIÓ

Az a vállalat, amelyben a dolgozók a modern fejlesztések felhasználásával végzik el munkájukat, új szakmai lehetőségeket tud nyitni azzal, hogy adatfeldolgozói feladatok helyett a könyvelői szakma mélyebb rétegeibe, vagyis az egyedi eljárások vizsgálatába, a könyvelői tanácsadásba is bevonja a pályakezdőket, valamint egy új típusú munkaerőcsoportot, a gazdaságinformatikusokat, vagy a technológiai affinitású könyvelőket is képes megszólítani.

Fordítson nagyobb figyelmet online jelszavai biztonságára

DIGITALIZÁCIÓ

Az egyedi jelszóhasználat minden fiókhoz javasolt

ÁSZ: a digitális átállás versenyképességi kérdés

DIGITALIZÁCIÓ

A korszerű adatelemző rendszerek és információtechnológiai megoldások az ellenőrzések területén is jól alkalmazhatóak, mert a különböző intézmények alapdokumentumainak, szabályzatainak ellenőrzése nagy hatékonysággal automatizálható

IVSZ: digitálisan képzett munkaerőre minden munkakörben szükség van

DIGITALIZÁCIÓ

A digitális kompetenciák nélkülözhetetlenek a munkaerőpiacon való boldoguláshoz

Hogyan védekezzünk kibertámadás ellen?

DIGITALIZÁCIÓ

Az adathalászat elleni védekezésként ajánlatos, hogy a felhasználók kattintás előtt vizsgálják meg a linket, ha gyanúsnak tűnik, akkor valószínűleg rosszindulatú. Az e-mailen érkező támadások miatt mindig ellenőrizni kell a feladó címét, illetve az átutalási kérelmeket telefonon is meg kell erősíteni. A zsarolóvírus ellen a szoftverek gyakori frissítésével lehet védekezni.

Ötből három internetező találkozott kibertámadással

DIGITALIZÁCIÓ

Az ilyen adatlopási esetekben a támadó szakértőnek adja ki magát, aki vagy telefonon, hamis személyazonosság mögé rejtőzve, vagy az általa generált hamis, vírusfertőzésről szóló riportokra hivatkozva emailen, pop-up üzenetekben vagy akár hamis weboldalakon keresztül kéri a felhasználó közreműködését és telepíti az adathalász szoftvereket a gépre.

Digitális szakemberek lesznek a jövő pénzügyesei

DIGITALIZÁCIÓ

Az adó- és pénzügyi területen dolgozóknak a jövőben érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához, az automatizációhoz és az adatelemzéshez is.

Az EU egységesen elérhető online adminisztrációs adatbázis létrehozásáról döntött

DIGITALIZÁCIÓ

Az egységes digitális kapu azon magánszemélyeknek és vállalatoknak segít, akik, illetve amelyek élnek a mozgás szabadságával és azzal a joggal, hogy valamely más tagállamban telepedjenek le

Digitálisan felkészültebbnek érzik magukat a magyar cégek

DIGITALIZÁCIÓ

A digitalizáció alatt többnyire a szervezet meglévő szoftvereinek összekapcsolását, hálózatban való kezelését, illetve a digitális adatgyűjtést és adatelemzést értik, ami a korábbinál összetettebb látásmódot mutat.

Aktuális cégakpu infók a NISZ Zrt-től

DIGITALIZÁCIÓ

2019. január 1-jétől az adóhatósági ügyeket is ezen a rendszeren keresztül kell intézni.

A Könyvelés jövője - avagy a digitális könyvelő 2.0 Konferencia

DIGITALIZÁCIÓ

Digitális könyvelő konferenciasorozat keretében ismét bemutatunk könyvelőknek olyan programokat, ami munkájukat gyorsabbá, hatékonyabbá teheti. A kormányzat turbó fokozatra kapcsolt a digitalizáció terén. Válts te is és ismerj meg néhány lehetőséget! 2018. június 26. 9.00-15.00 óra. Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves K. krt. 12-14. Részvételi díj:16.000,- Ft / Fő + ÁFA. Egy cégtől 2 vagy több fő együttes jelentkezése esetén 12.000,- Ft/ Fő + ÁFA. További információ, jelentkezés: https://www.digitaliskonyvelo.hu/konferencia/

Eseti meghatalmazás benyújtása adóügyben

DIGITALIZÁCIÓ

Az ellenőrzési eljárások során eljáró eseti meghatalmazottak – a folyamatban lévő fejlesztések megtörténtéig – beadványaikat jelenleg az e-Papír szolgáltatás keretében továbbíthatják az állami adó- és vámhatóság részére.

Döcög az elektronikus kapcsolattartás az adóügyekben

DIGITALIZÁCIÓ

2018-tól a gazdálkodó szervezetek esetében a kötelező elektronikus kapcsolattartás érvényesül az adóügyekben.

2021-re tervezik, hogy a legtöbb bevallást elektronikusan a NAV készítse el

DIGITALIZÁCIÓ

El kell érni, hogy 2021-re a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) elektronikusan készítse el a magánszemélyek és a vállalkozások adózással kapcsolatos bevallásának döntő hányadát - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, abból az alkalomból, hogy a kőbányai kormányablakban is megnyitották az adóhivatal ügyfélszolgálatát.

BM: a gazdálkodó szervezeteknek január 1-től a Cégkaput kell használniuk

DIGITALIZÁCIÓ

A Belügyminisztérium (BM) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezeteknek január 1-jétől kötelező a Cégkapu- szolgáltatás használata. A vállalkozások a Cégkapun keresztül lesznek online kapcsolatban a hivatalokkal, illetve a hivatalok a vállalkozásokkal.

Januártól Cégkapu mellett az Ügyfélkapu is használható még - de csak adóügyekben

DIGITALIZÁCIÓ

Ügyfélkapu vagy Cégkapu: a 2018 január elsejétől december 31-ig tartó átmeneti időszakban a cég választ. A NAV kizárólag az adózótól Cégkapun keresztül érkezett ügyekben küldi a válaszüzenetet a Cégkapun keresztül, minden más esetben az Ügyfélkaput használja

Tervek az adózás teljes elektronikussá tételére

DIGITALIZÁCIÓ

A kabinet azt kívánja megvalósítani, hogy 4 év múlva a vállalkozások minden társasági adóval, illetve áfával, és a járulékokkal kapcsolatos tennivalójukat elektronikusan végezzék el