Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

A kártyabirtokosoknak is van teendőjük a szeptember 14-te miatt

DIGITALIZÁCIÓ

A kártyabirtokosoknak aktiválniuk kell az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tévő biztonsági szolgáltatásokat, amely bankonként eltérő lehet: sms-kód, QR-kód vagy egyéb üzenet.

Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

DIGITALIZÁCIÓ

A digitális ügymenet kisebb cégek esetén is milliós költségcsökkenést jelenthet a papíralapúval szemben, Az e-aláírási technológiák rugalmasabbá és kényelmesebbé válásával - akár egy laptop, tablet vagy okostelefon segítségével is írhatunk alá elektronikusan

Adónyilvántartások naprakészen

DIGITALIZÁCIÓ

Ha felmerülő kérdéseket, problémákat egy rendszerben akarjuk kezelni, ma már rendelkezésünkre állnak olyan digitális könyvelőirodai megoldások, amiben össze vannak kötve a szükséges elektronikus felületek, automatizáltan küldhetők üzenetek adófizetési határidőkről és összegekről, figyelik az elküldött bevallások állapotát. Az ügyfélnek adott hozzáférés esetén lehetőség van a cég működésével kapcsolatos naprakész tájékoztatásra is. Digitalizálás és automatizálás a könyvelésben - szakmai konferencia és fórum. Jelentkezzen most!

Információbiztonság - egy levél téves címzése, és következményei

DIGITALIZÁCIÓ

Vonatkoztassunk el az esettől, hogy a csalók egy hamisított bírósági végzést postai úton szerettek volna eljuttatni az ügyfelüknek, a borítékra azonban téves címet írtak, ezért a posta visszaküldte a levelet a bíróságnak. Így buktak le. Elég vicces, de a téves címzésnek akkor is lehetnek következményei, ha nem csalás keretében követik el. A küldemények gondos, pontos címzése alapvető információbiztonsági követelmény.

Melyek a rugalmasan fejleszthető papírmentes iroda kialakításának legfontosabb lépései?

DIGITALIZÁCIÓ

Az alább olvasható cikk a Digitalizálás és automatizálás a könyvelésben című szeptember 5-i rendezvényünkhöz kapcsolódóan született. További információ és jelentkezés a rendezvényre: www.adokamara.hu/rendezvenyek.html

Cégkapu kockázatok

DIGITALIZÁCIÓ

Egy társaság cégkapujához számos munkavállaló hozzáfér. A rendszeren keresztül küldött iratok azonban attól függetlenül kézbesítettnek minősülnek, hogy ténylegesen az a kolléga nyitja-e meg, akinek azt az adott iratot küldték. Sőt, még akkor is kézbesítettnek minősülhet, ha az érintett munkavállalóhoz el sem jut a kérdéses irat. Bizonyos ügyek esetében így „tudta nélkül” is fontos határidőket mulaszt el a szervezet, ami jelentős következményekkel járhat

Szeptember 14-től kötelező lesz a biztonsági kód használata az internetes vásárlásoknál

DIGITALIZÁCIÓ

A vállalkozások számára is elérhetőek lesznek olyan funkciók, amelyek még biztonságosabbá teszik a kártyahasználatot. A virtuális vásárlási limit segítségével beállítható, hogy naponta legfeljebb mennyi pénz költhető el a bankkártyával a virtuális kasszáknál. Ezen felül a külföldi használat területi korlátozásával a szerződő fél képviseletére jogosult megszabhatja, hogy a kártyabirtokos hol használhatja az üzleti betéti kártyát

Átalakítja a mobilos és az online fizetési megoldások piacát a QR-kód

DIGITALIZÁCIÓ

Az uniós irányelvek miatt módosulnak a bolti és online bankkártyás fizetések szabályai, és megjelenik számos új mobilos, valamint online fizetési megoldás. Ilyen innovatív megoldás a QR-kódos fizetés is, amely olcsó és biztonságos alternatívája lehet a készpénznek és a bankkártyának.

Digitalizáció? Végveszélyben a könyvelő szakma? - marketing ízű a kérdés, de azért a válaszok jók

DIGITALIZÁCIÓ

Gyakori téma, hogy az automatizáció térnyerése miatt a számviteli szakma jövője is kérdéses. A könyvelő szakma esetében ez nem ilyen egyszerű kérdés, mert a számviteli szakemberek kulcsfontosságú üzleti információkat kezelnek, így nélkülözhetetlenek a vállalatok számára. Nem csak a pontos és naprakész könyvelést valamint a jogszabályoknak való megfelelést biztosítják, hanem minden szükséges intézkedést megtesznek azért, hogy az ügyfelek is tisztában legyenek a jogszabályváltozások és a gazdasági környezet rájuk gyakorolt hatásával.

EY: a magyarok nyitottak a digitális technológiák alkalmazására

DIGITALIZÁCIÓ

Az internetet használó magyar lakosság több mint kétharmada (71 százalék) igyekszik online intézni mindennapi ügyeit, miközben a térség országainak átlaga mindössze 44 százalék.

Adathalászat - Fiókadatok ellopása

DIGITALIZÁCIÓ

internetes játékokban szerezhető pontok vagy kellékek ingyen megszerezhetőségével csalogatták az oldalra az áldozataikat, akiknek aztán hamis linkeket küldtek, amelyek segítségével begyűjtötték a fiókadataikat és jelszavaikat. Az így megszerzett felhasználói fiókokat ezek után vagy tovább értékesítették, vagy pornográfia, szerencsejáték, illetve kábítószer reklámozására használták fel. Témánk szempontjából közömbös, hogy az eset Kinában történt.

Nő az elektronikus számlaforgalom

DIGITALIZÁCIÓ

Az MNB adatai alapján az e-számlafizetés aránya öt év alatt megduplázódott Magyarországon. Ugyanakkor még mindig jelentős a lemaradás az uniós átlaghoz képest, ahol az elektronikus számlakiegyenlítés aránya eléri a 70 százalékot.

Oracle: az új technológiai beruházás a céges kultúra fejlesztésével együtt lehet sikeres

DIGITALIZÁCIÓ

Bár sok vállalat vásárol új technológiát, a várt fejlődés elmarad, mert nem megfelelő a céges kultúra és hozzáállás, amelyek pedig az előnyök megszerzéséhez segíthetnék a társaságokat. A felmérés alapján csupán ötödével nő az üzleti hatékonyság, ha a technológiákat nem jól alkalmazzák.

Megjelent az Önadózó júliusi száma - tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket!

DIGITALIZÁCIÓ

Új családtámogatási szabályok: Babaváró támogatások * Nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatása * Használt lakás vásárlás ★ A nagyszülői gyermekgondozási díj ★ A fizetővendéglátásról ★ Az Áfa törvény évközi módosításairól ★ A csoportos társasági adóalanyiságról ★ Szoftverek számviteli elszámolása ★ IAS 34 Közbenső pénzügyi beszámoló ★ Kedvezményes „nyári” juttatások munkavállalóknak ★ A bel- és külföldi kiküldetés szabályai a gyakorlatban ★ Nyugellátások megállapítása nemzetközi viszonylatban ★ A szakképzési hozzájárulásról ★ A rehabilitációs hozzájárulásról ★ Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő most: 2019. 7-12. hónapra: 11.340,-Ft: info@onadozo.hu

Elindult a digitális adatszolgáltatás a szállodákban

DIGITALIZÁCIÓ

A rendszer kizárólag statisztikai célú, statisztikai adatkörökbe tartozó adatok digitális kezelésére alkalmas - semmilyen, a vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem rögzít, és nem is fogad be. A rendszerben a legfontosabb turisztikai mérőszámokat lehet majd látni, azaz, hogy hány turista, melyik országból, hány napot tölt az adott szálláshelyeken, milyen szolgáltatásokat vesz igénybe és mennyi pénzt költ.

Miért érdemes a magánszemélyeknek Ügyfélkaput nyitniuk?

DIGITALIZÁCIÓ

Ügyfélkapu használatával a hivatali ügyek könnyebben, gyorsabban és személyes utánajárás nélkül is intézhetőek (pl. Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Okmányiroda, Földhivatal, Egészségbiztosítási Pénztár, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság körében), továbbá lehetőség nyílik a magánszemélyt érintő adatok lekérdezésére is.

Új bankkártyás és mobilos fizetési szabályok jönnek

DIGITALIZÁCIÓ

Míg jelenleg az egyérintéses kártyás fizetések esetében az 5000 forint alatti tranzakcióknál a rendszer nem kér PIN-kódot, ezután a bankok vagy minden ötödik fizetésnél, vagy 150 eurónyi összesített költésnél kérni fognak egy PIN-kódos megerősítést. Online vásárlásokhoz pedig kétfaktoros hitelesítésre lesz szükség: a PIN-kód, kártyaszám mellett még szükséges lesz valamilyen eszköz (okostelefon vagy más hardver) vagy valamilyen biológiai azonosító (például ujjlenyomat, hangminta).

Felmérés a biztonságos adattárolásról

DIGITALIZÁCIÓ

A cégek alig 40 százaléka tárolja biztonságosan adatait az Oracle felmérése szerint. Sokszor nem világos az sem a cégeken belül, hogy kik felelősek elsősorban az adatok biztonságáért. A pénzügyi és IT döntéshozók közel fele például úgy gondolja, hogy ők a felelősek az adatok biztonságos kezeléséért, míg azok, akik jellemzően használják az adatokat - marketing és HR osztályok - csupán harmadrészt vállaltak felelősséget.

Jönnek a gépek által olvasható pénzügyi kimutatások - egyenlőre csak a tőzsdei társaságoknál

DIGITALIZÁCIÓ

Az éves beszámoló új elkészítési formátuma az XHTML lesz, amely lehetővé teszi az „inline” XBRL (iXBRL) használatát, melyben az IFRS szabályai szerint konszolidált adatokat rögzíteni kell.

Adathalászat esettanulmány - Így vásároltak mások adataival mobiltelefonokat és tévéket a csalók

DIGITALIZÁCIÓ

Az eset elég primitív, de működött: az egyik férfi gyanúsított női profillal regisztrálta magát a Facebookon, majd ott férfiakkal ismerkedett. Arra hivatkozva, hogy tudni szeretné, nem fiatalkorúak, rávette őket arra, hogy fotózzák le a személyi igazolványukat és küldjék el neki. Az így tévedésbe ejtett férfiak adataival az ő nevükben, csekély önerő befizetésével egy mobilszolgáltató cég webáruházából rendeltek. Az elektronikus eszközöket úgy vehették át, hogy megvesztegették a futárszolgálat munkatársát, tekintsen el attól, hogy az árukat nem a megrendelőnek kézbesíti.