Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Új trendek a kibertámadásokban

DIGITALIZÁCIÓ

A zsarolóvírus támadások anyagi szempontból nem voltak hatékonyak, helyére lépett a rosszindulatú kriptovaluta-bányászat (cryptomining), amely gyakran a háttérben zajlik a felhasználó tudta nélkül, így kevésbé valószínű, hogy felkelti a hatóságok figyelmét. Az e-mail még mindig a kiberbűnözők legelterjedtebb támadási eszköze és felülete.

Adathalászatra figyelmeztet a NAV és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

DIGITALIZÁCIÓ

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat. A csalók már nemcsak e-mailben, hanem SMS-ben, sőt, élő telefonhívással is próbálkoznak. A NAV nevében írt adó-visszatérítés lehetőségére felhívó elektronikus levelek, SMS-ek olyan nyelvi fordulatokat tartalmaznak - például tegező megszólítást - amelyeket a hivatal nem szokott

Esettanulmány adathalászatról - nem csak a kattintós e-mail veszélyes

DIGITALIZÁCIÓ

Feltörték az egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cégek levelezését, majd üzleti partnernek adták ki magukat, hamis e-mailt küldtek, amelyben azt írták, hogy a további fizetési kötelezettségeiket az általuk megadott bankszámlaszámra utalják. Hihetetlen, de e bűncselekmény során több mint 710 millió forinthoz jutottak hozzá.

Az Oracle szerint a pénzügyi szakemberek 90 százaléka nincs felkészülve a digitális átalakulásra

DIGITALIZÁCIÓ

A vállalatok hatalmas lehetőséget szalasztanak el, ha nem biztosítják munkavállalóiknak a jobb üzleti döntések meghozatalához szükséges eszközöket és képzéseket. A felhő és az egyéb feltörekvő technológiák, mint az AI vagy a blokkláncok, növelik a hatékonyságot, javítják a pontosságot, illetve mélységi betekintést nyújtanak az adatokba

Márciustól már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjnet szolgáltatásával

DIGITALIZÁCIÓ

Az ügyfél az önkormányzattól kapott adóegyenleg-értesítőn feltüntetett QR-kódot leolvasva néhány gombnyomással, mobiltelefonja segítségével tetszőleges helyen és időben fizetheti be adóját. Ehhez le kell töltenie az ingyenes - iOS és Android platformon egyaránt elérhető - iCsekk alkalmazást az okos készülékére, az adónemek kiegyenlítésére pedig bármilyen, internetes fizetésre alkalmas bankkártya vagy hitelkártya felhasználható.

Az óvatlan munkavállaló a legnagyobb kiberkockázat a cégnél

DIGITALIZÁCIÓ

Egy szervezet biztonsága alapvetően három tényezőn múlik: a munkavállalókon, a folyamatokon és a technológiai háttéren. A legkritikusabb láncszem maga az ember. A legfontosabb lépés ezért a dolgozók megfelelő és folyamatos edukációja, ami akár 80 százalékkal is emelheti egy vállalat biztonsági szintjét.

Mi kell a biztonságos e-mail használathoz?

DIGITALIZÁCIÓ

Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe

Adatbiztonság az interneten - Google felmérés

DIGITALIZÁCIÓ

A Google szerint növeli a biztonságot, ha beállítják a kétlépcsős azonosítást, ami a felhasználónév és a jelszó megadásán túl egy második lépcsőt is igényel a fiókba való bejelentkezéshez. A második megerősítő lépés lehet egy alkalmazás által generált 6 jegyű kód, vagy egy értesítés, ami egy megadott, megbízható eszközre érkezik.

A cégadatok mennyisége és bonyolultsága túlterheli a beszámolókat készítő szakembereket

DIGITALIZÁCIÓ

Belefulladnak az adatokba a vállalatok. A pontatlan jelentések komoly reputációs és adókockázatokat jelentenek a társaságok számára. Az új technológiák elterjedése, mint például a mesterséges intelligencia alkalmazása, minden eddiginél komplexebb információfeldolgozást tesz lehetővé, ami erőforrást szabadít fel és átláthatóbb jelentéseket eredményez.

Cégkapu adminisztráció - a dokumentumok rendezésére használjon ügykatalógust

DIGITALIZÁCIÓ

A dokumentum típusa az első sorban jelenik meg, és azt jelzi, hogy az adott irat milyen ügycsoporthoz (például bevallás, ellenőrzés, végrehajtás stb.) kapcsolódik. A dokumentum-leírás a második sor összefoglaló neve, itt található az adózó adóazonosító száma és az irat típusa.

Adathalászat - Esettanulmány csaló e-mailekre

DIGITALIZÁCIÓ

A megtévesztő e-mailekben több hivatkozás is valós oldalra vezet, ami az átverési kísérletet különösen hihetővé teszi. Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely megtévesztésig hasonlít az igazira. E-mailben megadott linkről ne indítsunk átutalást.

Itt az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA) a NAV-tól

DIGITALIZÁCIÓ

Sgítségével egyes nyomtatványokat webes felületen lehet kitölteni és benyújtani és ugyancsak ezen a felületen lehet teljesíteni egyes adat- és változás-bejelentési kötelezettségeket. Folyamatosan bővül.

A digitalizáció hatása a könyvelési díjakra

DIGITALIZÁCIÓ

A kevesebb manuális rögzítési munka, az ügyfél által beszkennelt bizonylatok, az integrált rendszerbe berögzített számla felvetheti annak gondolatát, hogy könyvelési díjunkat ez hogyan befolyásolja. Az elmúlt hónapokban össze is futottam ilyen jellegű kérdésekkel.

Megérkezett a valódi papírmentes iroda! Az IMA könyvelőprogram már digitális másolatot is készít

DIGITALIZÁCIÓ

2019-es év a szokásos törvényi változásokon kívül új eszközt is biztosít a könyvelőirodák részére, a papírmentes működés megvalósításának lehetőségét. Ezt a megoldást az IMA könyvelési rendszer csapata hozta el. A témában felmerülő kérdésekre itt olvashatók a válaszok.

Fekete Pénteken is óvakodjunk az adathalászoktól - és utána is

DIGITALIZÁCIÓ

Az adathalászok látszólag hivatalos üzenetet küldenek kiszemeltjüknek, amelyben egy, az eredetire megtévesztésig hasonlító, ám hamis weboldalra, csatolmányra irányítják áldozatukat. Erre különféle mesterkélt indokokat használnak: például jelszómódosítást kérnek, regisztráció megerősítését, vagy utolsó akcióra hívják fel a figyelmet. Előzetes vizsgálat nélkül ne kattintsunk semmire

Nem tesznek eleget a cégek az adathalászat kivédéséért

DIGITALIZÁCIÓ

A három legértékesebb adattípus az ügyféllel kapcsolatos és pénzügyi információk, valamint a stratégiai tervek a vállalatok számára. Az ezeket érő legnagyobb fenyegetések legvalószínűbb forrása a gondatlan vagy rosszindulatú alkalmazott.

Automatizációval csökkenhet a munkaerőhiány a könyvelőszakmában

DIGITALIZÁCIÓ

Az a vállalat, amelyben a dolgozók a modern fejlesztések felhasználásával végzik el munkájukat, új szakmai lehetőségeket tud nyitni azzal, hogy adatfeldolgozói feladatok helyett a könyvelői szakma mélyebb rétegeibe, vagyis az egyedi eljárások vizsgálatába, a könyvelői tanácsadásba is bevonja a pályakezdőket, valamint egy új típusú munkaerőcsoportot, a gazdaságinformatikusokat, vagy a technológiai affinitású könyvelőket is képes megszólítani.

Fordítson nagyobb figyelmet online jelszavai biztonságára

DIGITALIZÁCIÓ

Az egyedi jelszóhasználat minden fiókhoz javasolt

ÁSZ: a digitális átállás versenyképességi kérdés

DIGITALIZÁCIÓ

A korszerű adatelemző rendszerek és információtechnológiai megoldások az ellenőrzések területén is jól alkalmazhatóak, mert a különböző intézmények alapdokumentumainak, szabályzatainak ellenőrzése nagy hatékonysággal automatizálható

IVSZ: digitálisan képzett munkaerőre minden munkakörben szükség van

DIGITALIZÁCIÓ

A digitális kompetenciák nélkülözhetetlenek a munkaerőpiacon való boldoguláshoz