Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Túlmunka: elfogadták a munka törvénykönyve módosítását

MUNKAJOG

Az a szabály nem változik, amely szerint évi 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, viszont rögzítik, hogy ezt meghaladóan a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján naptári évenként elrendelhető legfeljebb 150 óra rendkívüli munkaidő. A törvény ezt hívja önként vállalt túlmunkának.

BDO: Nem is az évi 400 órányi túlóra a legnagyobb probléma az Mt. módosítással

MUNKAJOG

Lekerülhet a fizetési jegyzékekről a beosztástól eltérő rendkívüli munkaidő bérpótléka

Alig több mint egy hónap maradt az idei szabadságok kiadására

MUNKAJOG

A Munka Törvénykönyve (Mt.) rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei évben esedékes szabadságát A szigorú szabálytól csak kivételes esetekben lehet eltérni.

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások. Mennyi lesz?

MUNKAJOG

A munkaadói oldal 5 százalékos minimálbér-emelést javasolt, a munkavállalói oldal 13-15 százalékost.

14 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest

MUNKAJOG

A középvezetők körében a 4 százalék körüli bérnövekedést több kiegészítő bérelem kompenzálta

Szabadságra való jogosultság „másodállásban” és részmunkaidőben

MUNKAJOG

A munkavállalót a részére járó szabadság minden munkaviszonyban, tehát a további munkaviszonya után is megilleti. Ugyanakkor minden munkaviszonyban különállóan kell elbírálni a munkavállalót megillető szabadság mértékét.

A KSH a NAV adataiból készíti a kereseti statisztikát

MUNKAJOG

A járulékbevallásokban részletes személyi, illetve álláshely szintű adatok szerepelnek a betöltött álláshelyekről és a jövedelmekről, így olyan alapinformációk válhatnak kiszámíthatóvá, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre a statisztikai hivatal adatgyűjtésében

Egyszerűsített foglalkoztatás infók

MUNKAJOG

A foglalkoztatási forma előnyös a munkáltató szempontjából, hiszen egyszerű a bejelentése, alacsony az adóterhelése és rugalmasan alkalmazható idényjellegű munkáknál.

Munkaszüneti napok: Jövőre három szombaton kell dolgozni

MUNKAJOG

Három szombaton kell jövőre dolgozni - derül ki a pénzügyminiszter rendeletéből, amelyben meghatározza a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendet.

KSH: júniusban gyorsult a keresetek emelkedése

MUNKAJOG

Júniusban az átlagos bruttó kereset 329 600 forint, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 341 700 forint. Az év első felében 324 400 forint, illetve 336 900 forint volt a bruttó átlagkereset.

Milyen órabéreket fizetnek?

MUNKAJOG

A fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkát végzők 967 átlagos órabérre számíthattak.

A munkavállalóknak védőitalt és több pihenőidőt kell kapniuk hőséghullámok idején

MUNKAJOG

Figyelni kell a munkavállalók cseréjére is, hogy felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve, hogy 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos helyen dolgozzanak a munkavállalók.

Nyári diákmunka program

MUNKAJOG

Az önkormányzatoknak és a vendéglátásban, illetve mezőgazdaságban tevékenykedő cégeknek a járási hivatalokhoz kell benyújtaniuk a felmerülő munkaerőigényüket. A diákok az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál regisztrálhatják magukat

Munka törvénykönyve változások 2018-ban

MUNKAJOG

Kismamák ■ Munkavállalói képviselők ■ Megváltozott munkaképességű dolgozók ■ Alapbér és garantált bérminimum ■ Új kézbesítési szabályok

Adócsalás esettanulmányok - Fiktiv munkaerő-kölcsönzés újra

MUNKAJOG

A megbízók és a bűnszervezet irodistái folyamatosan egyeztették egymással a bérszámfejtést, valamint a számlázást, amelynek során a valódi vállalkozások hamis számlák alapján utaltak át összegeket a bűnszervezetben működtetett fiktív cégeknek.

PM: a munkáltatók 81 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot

MUNKAJOG

A legtöbb probléma a határidőben történő bérfizetés elmaradásából adódott, ami 409 munkavállalóra terjedt ki. Az ágazatokat tekintve ezek a problémák főként a feldolgozóipar területén fordultak elő.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

MUNKAJOG

A Munka Törvénykönyve (Mt.) csupán az életkor szerint járó (a kortól függően 1-10 napnyi) pótszabadságot engedi átvinni korlátozások nélkül a következő évre, és ezt is évente külön megállapodásban kell lefektetnie a feleknek. Ezért a cégeknek már most célszerű átvilágítania, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában.

Munkavédelmi tájékoztatókat készítettek a turisztikai és a vendéglátóipari szektornak

MUNKAJOG

A kereskedelmi szálláshelyeken és a vendéglátó egységekben majdnem kétszázezer ember dolgozik, ők munkájuk során különböző veszélyeknek vannak kitéve: 2017. első háromnegyed évében 425 munkabaleset történt összesen a két ágazatban

Új uniós szabályozás a kiküldött munkavállalókra

MUNKAJOG

Elfogadta a kiküldött munkavállalókra vonatkozó uniós szabályozás módosítását kedden az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülése.

NGM: a diákok munkavállalását is a Munka törvénykönyve szabályozza

MUNKAJOG

A 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát