kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

Megjelent az FM iparfejlesztési pályázata

TÁMOGATÁSOK

A fa, papír, üveg, műanyag és fém hulladékok, elhasznált gumiabroncsok, akkumulátorok és elektronikus berendezések gyűjtését és hasznosítását végző vállalkozások pályázhatnak

NGM: megjelent a Pest megyei kkv-k telephelyfeltételeinek javítását segítő pályázat

TÁMOGATÁSOK

A támogatás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének javítása, meglévő telephelyek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely, vagy új épület építésével. A támogatási kérelmeket május 21-étől lehet beadni.

Felgyorsította az agrárkifezetéseket a Magyar Államkincstár

TÁMOGATÁSOK

Az uniós jogszabályokban meghatározott június 30-i határidő lejárta előtt három hónappal a benyújtott 176 225 igénylés 97,76 százalékát teljesítették.

GINOP eredmények

TÁMOGATÁSOK

Több mint 2330 vállalkozás nyert 52 milliárd forintot a gazdaságfejlesztési programban

Április 30-ig nyújthatnak be új borszőlő ültetvény telepítésére kérelmet a termelők

TÁMOGATÁSOK

A termelők idén már a Vidékfejlesztési programban is igényelhetnek támogatást az új borszőlőültetvény telepítések támogatására, a pályázat beadásához hegybíró által kiállított telepítési engedélyre van szükség.

NGM: megjelent a belterületi utak fejlesztését támogató pályázati felhívás

TÁMOGATÁSOK

A pályázat keretében minimum 20 és maximum 150 millió forint értékben van lehetőség az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására - Pest megyében

Egyszerűbb és gyorsabb lett a csok igénylése

TÁMOGATÁSOK

Változik az áfa-visszatérítés szabályozása is. Eszerint mindenki, aki építkezik és 27 százalékos áfás számlát nyújt be, kérheti - 5 millió forintig - az adóvisszatérítést. Az áfa-visszatérítési lehetőséget kiterjesztik a nyugdíjasokra és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőkre is.

NGM: már igényelhető az épületenergetikai fejlesztéseket segítő támogatás

TÁMOGATÁSOK

A mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintot igényelhetnek, az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás pedig 1,5-100 millió forint lehet.

Módosult az ültetvénytelepítést támogató felhívás benyújtási határideje

TÁMOGATÁSOK

A megjelent módosítás szerint a kérelmeket 2018. március 8. helyett, 2018. március 14-én éjfélig nyújthatják be a mezőgazdasági termelők.

Pályázat vállalati képző központok létrehozására és működtetésére

TÁMOGATÁSOK

A támogatással azt szeretnék elérni, hogy a versenyszféra átlagánál alacsonyabb keresetű munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége. A támogatási kérelmeket április 3-tól május 4-ig lehet benyújtani.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a csok igénylése

TÁMOGATÁSOK

Változik az áfa-visszatérítés szabályozása is. Eszerint mindenki, aki építkezik, és 27 százalékos áfakulcsos számlát nyújt be, kérheti - 5 millió forintig - az adóvisszatérítést. Az áfa-visszatérítési lehetőséget kiterjesztik továbbá a nyugdíjasokra és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőkre.

Beruházási támogatásra pályázhatnak nagyvállalatok

TÁMOGATÁSOK

A támogatásra magyarországi székhelyű vagy telephellyel, fiókteleppel rendelkező és legalább három üzleti évet lezárt vállalkozások jelentkezhetnek, amennyiben legalább 50 főt foglalkoztatnak belföldön. A támogatást igénylő a beruházását a támogatási szerződésben vállalt feltételek mellett az érintett régióban legalább a projekt befejezését követő 5 évig köteles fenntartani.

Rendkívűli támogatás viharkárt szenvedett fóliás termelőknek

TÁMOGATÁSOK

A kamara közleménye szerint az érintett termelők a kárt szenvedett fóliasátor egy négyzetméterére számítva legfeljebb kétezer forint támogatásban részesülhetnek, amelyet a fóliasátraik újjáépítésére, fóliapalást beszerzésére fordíthatnak.

Pályázat munkahelyi képzésekre

TÁMOGATÁSOK

A nagyvállalatok március 12-től, a mikro-, kis- és közepes vállalatok március 13-tól nyújthatják be a támogatási kérelmeket. A mikro-, kis- és középvállalkozások 3 és 50 millió forint közötti, a nagyvállalatok 10 és 100 millió forint közötti összegre nyújthatnak be támogatási kérelmet.

NGM: épületenergetikai fejlesztések támogatására jelent meg pályázati felhívás

TÁMOGATÁSOK

Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, a mikro-, kis- és középvállalkozások által elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5 és 100 millió forint lehet. A támogatási kérelmeket március 14-től lehet beadni.

Új innovációs pályázati felhívások jelentek meg

TÁMOGATÁSOK

Januárban 61 milliárd forintos keretösszeggel új felhívások jelentek meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból, ezek egyike a magyar mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységét ösztönzi.

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás a hónap közepétől

TÁMOGATÁSOK

Az idén kétszer: február 15. és 28., valamint november 2. és 30. között lehet igényelni a támogatást. A támogatás 2018 őszétől szőlőültetvények áttelepítése és fajtaváltása mellett szolgálhatja a termesztéstechnológiai módszerek javítását is.

Támogatásra pályázhatnak előadó-művészeti szervezetek

TÁMOGATÁSOK

A színházak és táncegyüttesek számára 1 milliárd 110 millió forint, a zenekarok és énekkarok számára pedig 154 millió forint áll rendelkezésre. A színházak és táncegyüttesek február 16-ig, a zenekarok és énekkarok február 19-ig nyújthatják be pályázataikat.

Indul az MFB nemzeti gépfinanszírozási programja

TÁMOGATÁSOK

A program célja, hogy kedvező kamatozású és feltételrendszerű finanszírozási lehetőséget nyújtson mezőgazdasági gépek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégeknek, valamint a kis és középvállalkozási (kkv) kritériumoknak megfelelő vállalkozásoknak mezőgazdasági gépek vásárlására.

MFB: kedvezően változtak a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei

TÁMOGATÁSOK

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel az MFB Pontokon, többek között öt millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára, és már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhető a hitel - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn.