Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Újabb munkahelyteremtő pályázatot hirdet a PM kkv-knak

TÁMOGATÁSOK

A pályázati felhívás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják (tárgyi eszközökhöz, épületekhez kapcsolódóan). A pályázati időszak július 23-től szeptember 10-ig tart.

Szeptemberben Digitális jólét hitelprogram indul a kkv-knak és startup vállalkozásoknak

TÁMOGATÁSOK

Szeptembertől 0 százalékos, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a kis- és közepes, illetve startup vállalkozások - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

AM: népszerűek a vidékfejlesztési pályázatok

TÁMOGATÁSOK

Az élelmiszeripari beruházásokra is túljelentkezés volt, ezért az ősszel újabb 50 milliárd forintos keretre jelentetnek meg pályázatot

Agrárkamara: június 19-ig módosíthatók az előzetes ellenőrzés alapján hibás egységes kérelmek

TÁMOGATÁSOK

A Magyar Államkincstár (MÁK) az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, amelyek hibáiról, hiányosságairól értesítette a gazdálkodókat

Társasházak: május végéig igényelhetik a téli rezsicsökkentést

TÁMOGATÁSOK

A társasházak többsége már igényelte a lakásonként járó 12 ezer forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján, de sok jogosult még nem nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet.

MFB: már online is igényelhető a lakossági energiahatékonysági hitel

TÁMOGATÁSOK

Május 7-től online is be lehet adni kérelmet a nulla százalékos kamat mellett elérhető lakossági energiahatékonysági hitelre a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) weboldalán (www.mfb.hu)

NGM: kétmilliárd forintos pályázat bölcsődei és óvodai konyhafejlesztésre

TÁMOGATÁSOK

A pályázatokat az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani legkésőbb július 5-ig.

Az év ökoturisztikai létesítménye helyett Az év ökoturisztikai élménye címmel lehet pályázni

TÁMOGATÁSOK

A pályázat május 31-én zárul, a jelentkezőket két fordulóban bírálják el. A nyerteseket várhatóan szeptember végén hirdetik ki. A jelentkezők az FM és az MTÜ honlapján olvashatják el a pályázat benyújtásához szükséges tudnivalókat és az értékelési szempontokat.

Megjelent az FM iparfejlesztési pályázata

TÁMOGATÁSOK

A fa, papír, üveg, műanyag és fém hulladékok, elhasznált gumiabroncsok, akkumulátorok és elektronikus berendezések gyűjtését és hasznosítását végző vállalkozások pályázhatnak

NGM: megjelent a Pest megyei kkv-k telephelyfeltételeinek javítását segítő pályázat

TÁMOGATÁSOK

A támogatás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének javítása, meglévő telephelyek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely, vagy új épület építésével. A támogatási kérelmeket május 21-étől lehet beadni.

Felgyorsította az agrárkifezetéseket a Magyar Államkincstár

TÁMOGATÁSOK

Az uniós jogszabályokban meghatározott június 30-i határidő lejárta előtt három hónappal a benyújtott 176 225 igénylés 97,76 százalékát teljesítették.

GINOP eredmények

TÁMOGATÁSOK

Több mint 2330 vállalkozás nyert 52 milliárd forintot a gazdaságfejlesztési programban

Április 30-ig nyújthatnak be új borszőlő ültetvény telepítésére kérelmet a termelők

TÁMOGATÁSOK

A termelők idén már a Vidékfejlesztési programban is igényelhetnek támogatást az új borszőlőültetvény telepítések támogatására, a pályázat beadásához hegybíró által kiállított telepítési engedélyre van szükség.

NGM: megjelent a belterületi utak fejlesztését támogató pályázati felhívás

TÁMOGATÁSOK

A pályázat keretében minimum 20 és maximum 150 millió forint értékben van lehetőség az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására - Pest megyében

Egyszerűbb és gyorsabb lett a csok igénylése

TÁMOGATÁSOK

Változik az áfa-visszatérítés szabályozása is. Eszerint mindenki, aki építkezik és 27 százalékos áfás számlát nyújt be, kérheti - 5 millió forintig - az adóvisszatérítést. Az áfa-visszatérítési lehetőséget kiterjesztik a nyugdíjasokra és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőkre is.

NGM: már igényelhető az épületenergetikai fejlesztéseket segítő támogatás

TÁMOGATÁSOK

A mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintot igényelhetnek, az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás pedig 1,5-100 millió forint lehet.

Módosult az ültetvénytelepítést támogató felhívás benyújtási határideje

TÁMOGATÁSOK

A megjelent módosítás szerint a kérelmeket 2018. március 8. helyett, 2018. március 14-én éjfélig nyújthatják be a mezőgazdasági termelők.

Pályázat vállalati képző központok létrehozására és működtetésére

TÁMOGATÁSOK

A támogatással azt szeretnék elérni, hogy a versenyszféra átlagánál alacsonyabb keresetű munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége. A támogatási kérelmeket április 3-tól május 4-ig lehet benyújtani.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a csok igénylése

TÁMOGATÁSOK

Változik az áfa-visszatérítés szabályozása is. Eszerint mindenki, aki építkezik, és 27 százalékos áfakulcsos számlát nyújt be, kérheti - 5 millió forintig - az adóvisszatérítést. Az áfa-visszatérítési lehetőséget kiterjesztik továbbá a nyugdíjasokra és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőkre.

Beruházási támogatásra pályázhatnak nagyvállalatok

TÁMOGATÁSOK

A támogatásra magyarországi székhelyű vagy telephellyel, fiókteleppel rendelkező és legalább három üzleti évet lezárt vállalkozások jelentkezhetnek, amennyiben legalább 50 főt foglalkoztatnak belföldön. A támogatást igénylő a beruházását a támogatási szerződésben vállalt feltételek mellett az érintett régióban legalább a projekt befejezését követő 5 évig köteles fenntartani.