Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Indul az Ipar 4.0 támogatási program idei kiírása

TÁMOGATÁSOK

A program az új technológiák mellett új üzleti modellek kialakítását, bevezetését, a nagy hozzáadott értéket termelő szolgáltatások megjelenését is segíti. A támogatás elérhető nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint képző intézmények számára is. A támogatási kérelem benyújtására a meghirdetés napjától, 2019. május 22-étől 2019. június 25-ig van lehetőség.

Pályázat napelemes rendszerek telepítéséhez kis- és középvállalkozásoknak

TÁMOGATÁSOK

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a kis- és középvállalkozások. A támogatási kérelmeket június 17-e és 2020. szeptember 30-a között lehet benyújtani

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő projekt indult a Közép-Dunántúli régióban

TÁMOGATÁSOK

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok maximum 4 573 800 forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, amelyet a Magyar Államkincstár nyújt.

Május végén jelennek meg a kkv-k számára elérhető napelemes pályázatok

TÁMOGATÁSOK

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) saját fogyasztásának részleges kiváltását szolgáló napelemes fejlesztéseket támogató pályázatok május végén jelennek meg - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Önkormányzati fejlesztésekre lehet pályázni

TÁMOGATÁSOK

Intézményfejlesztésre 2 milliárd forint, sportfejlesztésre félmilliárd forint, út- és járdafelújításra 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtásának határideje május 31-e.

Április 9-től nyújthatók be az egységes támogatási kérelmek

TÁMOGATÁSOK

Április 9-től május 15-ig nyújthatók be szankciómentesen az egységes támogatási kérelmek a Magyar Államkincstár (MÁK) e-ügyintézési felületén. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.

Baromfi állatjóléti támogatásra lehet pályázni

TÁMOGATÁSOK

Közel 13 milliárd forint áll rendelkezésre az idei költségvetésben a baromfi állatjóléti támogatási programra, a baromfitartók a kérelmeket április 15-ig nyújthatják be - közölte az Agrárminisztérium (AM).

Agrárbiztosítási támogatásra pályázhatnak a gazdálkodók

TÁMOGATÁSOK

A Vidékfejlesztési programban elérhető pályázat a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújt támogatást a növénytermesztéssel foglalkozó termelőknek.

Újabb támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

TÁMOGATÁSOK

A pályázati kiírás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatást ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A támogatási programot két ciklusban hirdetik meg, 2019. március 19. napjától 2019. április 22. napjáig, illetve 2019. augusztus 1. napjától 2019. szeptember 5. napjáig.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei

TÁMOGATÁSOK

A kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedés - babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítése és ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése - részleteit, valamint néhány adminisztratív könnyítést a csok szabályozásában.

Több állatjóléti támogatást kapnak a baromfi- és sertéstartók

TÁMOGATÁSOK

A többletforrás lehetővé teszi, hogy a 2019 márciusában lezáródó program végkifizetésénél az összes jogos igény teljesüljön.

Júliustól használt ingatlanra is felvehető lesz a kedvezményes csok-kölcsön

TÁMOGATÁSOK

Július elsejétől már használt lakás vásárlására is igényelhető a csok mellé felvehető kamattámogatott kölcsön, amely két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint

Női vállalkozókat segítő programot indít a Hiventures

TÁMOGATÁSOK

A programra a startupoknál dolgozó, saját vállalkozást működtető vagy annak beindításán még csak gondolkodó, illetve a munka világába hosszabb szünet után visszatérő nők jelentkezhetnek április 19-ig.

Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a kkv-k Pest megyében

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások a támogatásokat új eszközök beszerzésére igényelhetik, például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A támogatási kérelmeket február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Júliustól vehető igénybe a gyermekvállalási támogatás és a kamattámogatott hitel használt lakásokra

TÁMOGATÁSOK

Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához is, valamint a július elseje után született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás

Esettanulmány támogatási csalásról - meg nem valósított technológiai fejlesztés

TÁMOGATÁSOK

A "Deutériumcsökkentett víz újfajta előállítási technológiájának kifejlesztése" elnevezésű projektre 200 millió forintos támogatást nyertek el, amelynek felét a kft. a lehívta és a vele szerződött cégeknek utalt át anélkül, hogy azok a gyártáshoz szükséges berendezéseket, szoftvereket leszállították volna.

PM: megjelent a minőségi adatszolgáltatásra ösztönző önkormányzati pályázat

TÁMOGATÁSOK

A jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására vonatkozó pályázati kiírás a kormany.hu honlapon érhető el.

Pályázat civil szervezetknek

TÁMOGATÁSOK

A kiírás szerint a civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására fordítható, úgynevezett összevont pályázatokra 2019-ben 3,5 milliárd, míg a helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatására pedig csaknem egymilliárd forintot különítettek el.

Megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházásait támogató pályázat

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások a támogatásokat új eszközök beszerzésére igényelhetik, így például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók. A támogatási kérelmek február 20-tól nyújthatók be.

Újraindul a konvektorcsere-pályázat

TÁMOGATÁSOK

A pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat.