A civil szervezetek támogatásra pályázhatnak az általuk gyűjtött adományok után

Forrás: MTI

Címkék: civil szervezetek


Az igényelhető normatív támogatás minimum 10 ezer, maximum 500 ezer forint lehet, az elnyert összeget pedig a szervezet a működési költségeinek fedezésére fordíthatja. A támogatás önrész nélkül, vissza nem térítendő támogatásként jár, a pályázatokat pedig a beérkezés sorrendjében bírálják el. A kérelmeket az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül lehet benyújtani. A kérelmeket hétfő 10 órától augusztus 28-án éjfélig lehet beadni.

Nő a civil szervezetek adományok utáni normatív támogatása, hétfőtől lehet pályázni.  Az eddigi ötről tíz százalékra emelkedik a civil szervezetek adományok után igényelhető normatív támogatása, amelyre hétfőtől lehet pályázni - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
Szalay-Bobrovniczky Vince közölte, idén 200 millió forint az a keretösszeg, amelyre a civil szervezetek pályázhatnak az általuk gyűjtött adományok után, a kérelmeket hétfő 10 órától augusztus 28-án éjfélig lehet beadni.
 
A normatív támogatás emelésének célja, hogy növekedjen a civilek öngondoskodása, forduljanak minél többször a vállalati, forprofit szférához, és gyűjtsenek onnan támogatásokat - fűzte hozzá.
 
A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy a kormány civil alapjából, a Nemzeti Együttműködési Alapból (NEA) idén hatmilliárd, jövőre pedig 7,2 milliárd forintot osztanak szét a civil szervezeteknek. Ez az összeg azokból az egy százalékokból tevődik össze, amelyekről az adóbevalláskor nem rendelkeztek az állampolgárok - jegyezte meg.
 
Elmondta azt is, hogy egyéb - az önkormányzatok, a kormány vagy az Európai Unió által felügyelt - alapokból 2017-ben 284 milliárd forintot kaptak a civil szervezetek.
 
A kiosztott sajtóanyag szerint a civil szervezetek által igényelhető normatív támogatás minimum 10 ezer, maximum 500 ezer forint lehet, az elnyert összeget pedig a szervezet a működési költségeinek fedezésére fordíthatja. A támogatás önrész nélkül, vissza nem térítendő támogatásként jár, a pályázatokat pedig a beérkezés sorrendjében bírálják el. A kérelmeket az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül lehet benyújtani.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra