A családi cégek várakozásai romlottak egy kutatás szerint

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

A családi cégek körében a beruházást tervezők aránya a csökkenő optimizmus ellenére jelentősen emelkedett: a családi cégek 66 százaléka készül fejlesztésre az előző negyedév 55 százalékos eredményével szemben.

Saját teljesítményükre és az ország gazdasági kilátásaira vonatkozóan is mérséklődtek a családi vállalatok várakozásai - közölte a K&H legújabb kutatása eredményét.

A családi vállalatok várakozásai saját teljesítményüket illetően 10 pontra, az ország gazdasági kilátásait illetően mínusz 15 pontra csökkentek idén az első negyedévben a tavalyi év utolsó negyedévének 14 és mínusz 11 pontos adatához képest. A közlemény szerint a romlást az magyarázza, hogy az infláció és az alapanyaghiány a családi vállalatokat is sújtja.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a családi cégek körében a beruházást tervezők aránya a csökkenő optimizmus ellenére jelentősen emelkedett: a családi cégek 66 százaléka készül fejlesztésre az előző negyedév 55 százalékos eredményével szemben. Ennek hátterében a hosszú távú gondolkodás állhat, ugyanis a vállalatok - akárcsak a járvány alatt - ahelyett, hogy a költségek visszavágásával próbálnák meg átvészelni a nehézségeket, előre terveznek, és bíznak abban, hogy a ma elvégzett fejlesztések holnap versenyelőnyt fognak jelenteni - húzták alá.

Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a családi cégek a termelés és a foglalkoztatás szempontjából is kiemelt fontosságúak Magyarországon.

A K&H végül arra is kitért, hogy a családi vállalatok kiválósági díjra jövő hónap végéig várják a jelölteket négy kategóriában, ami az innováció, a környezetvédelmi fenntarthatóság, a hosszú távú stratégia és a sikeres generációváltás.

***

MUNKÁLTATÓI ADATKEZELÉS KÉZIKÖNYVE ÉS IRATMINTÁI

Kiadványunk a munkavállalók személyes adatainak jogszerű és bizalmas kezeléséhez ad gyakorlati segítséget és megoldásokat, ezzel kialakítható és fenntartható a jogszerű munkáltatói adatkezelés rendje. Kiadványunkkal a munkáltatók tesztelhetik, hogy eddigi gyakorlatuk és adatkezelésük biztonsági szintje mennyiben felel meg a hatályos jogi előírásoknak. ● Tartalom: A munka törvénykönyve adatkezelési szabályai ● Munkáltatók a GDPR hatálya alatt ● Munkaügyi-személyzeti nyilvántartás és adatkezelés ● A munkáltató által biztosított e-mail fiók, számítógép és mobiltelefon ellenőrzése ● Munkahelyi kamerás megfigyelés alkalmazásának feltételei ● A munkáltató kötelező adatkezelései ● Útmutató az iratminták alkalmazásához További infó és megrendeléés: Önadózó Webáruház

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra