A februári adóvisszatérítéshez még várja az adatokat a NAV

SZJA

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Izer Norbert kiemelte, hogy nincs még egy olyan ország, ahol a válságból kilábalóban egy egész évnyi személyi jövedelemadót visszaadnának a gyermeket nevelő családoknak, ezért érdemes minden érintettnek ezt az intézkedést kihasználni. Felidézte, hogy akinek a családipótlék-folyósítási adatokból az adóhivatal ismeri a belföldi bankszámlaszámát, a postai címét, semmi teendője nincs. Az adatok helyességét az úgynevezett VISSZADO nyilatkozat megtekintésével ők is ellenőrizhetik - jegyezte meg. Hozzátette, hogy a többi szülő is nagyon egyszerűen a pénzéhez juthat, csak ki kell tölteniük a VISSZADO-t, amelyen az adó-visszatérítés 2022. február 15-i kiutalásához szükséges adatokat kell feltüntetni.

December 7-ig több mint 380 ezer nyilatkozat érkezett, de még vannak, akiktől a családi adóvisszatérítéshez adatokat vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - ismertette Izer Norbert. Mint mondta, a napokban azoknak a szülőknek küld tájékoztatást az adóhivatal, akik a családi adókedvezményt év közben érvényesítik, így az adóvisszatérítésre is jogosultak, de a kiutaláshoz szükséges legfontosabb információ (jellemzően a bankszámlaszám vagy a pénz postai kézbesítéshez szükséges cím) nem áll rendelkezésre.

2022. február 15-ig minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén levont személyi jövedelemadót, a levont ekho kétharmadát, valamint a kata negyedét, ám ehhez a kiutalást teljesítő adóhivatalnak tudnia kell arról, hogy ki jogosult adóvisszatérítésre, és ennek összegét milyen belföldi bankszámlaszámra vagy postai címre kéri kiutalni - nyomatékosította az államtitkár.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra