A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye az AVDH ügyében

Forrás: MTI

Címkék: AVDH


A koronavírus miatt felértékelődtek az állami elektronikus szolgáltatások. Az AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés) az EU előírásai alapján, 2016 óta létezik, azóta nem terjedt el széles körben, mert elavult és a funkcióját nem jól tölti be. Ezért az MKOE 10 pontos javaslattal fordul a Belügyminisztériumhoz, mint a fejlesztő NISZ Zrt.-t felügyelő állami szervhez.

A koronavírus miatt (is) fejleszteni kell az AVDH szolgáltatást, hogy ne kelljen papíralapú aláírással postára menni.

A koronavírus miatt felértékelődtek azok az állami elektronikus szolgáltatások, amelyek elősegíthetik, hogy ne kelljen elhagyni az otthonunkat, de ne is álljon meg az ügyintézés. Ilyen szolgáltatás az iratok hitelesítésére, elektronikus aláírására szolgáló AVDH is. Az AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés) az EU előírásai alapján, 2016 óta létezik, azóta nem terjedt el széles körben, mert elavult és a funkcióját nem jól tölti be.

Ezért az MKOE 10 pontos javaslattal fordul a Belügyminisztériumhoz, mint a fejlesztő NISZ Zrt.-t felügyelő állami szervhez.

A javaslatcsomagban az ASICE állomány, a meghatalmazo.pdf hiányossága és biztonsági rést teremtő jellege, a hitelesített fájl riasztó átnevezése is szerepel. Az MKOE javaslatot tett a szolgáltatás közösségi oldalakon való népszerűsítésére is.

Az MKOE bízik abban, hogy a néhány óra fejlesztést igénylő feladat a Belügyminisztérium részéről kezdeményezhető és elvégezhető lesz a következő napokban.

Sajnos a koronavírus miatt a személyes kapcsolattartás, a tömegközlekedés, vagy a posták igénybevétele a jól megszokott papíralapú kommunikáció érdekében egyáltalán nem lesz kívánatos a következő hetekben, hónapokban.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra