A mérettel arányosan nő a digitalizáció szintje a kkv-szektorban

Forrás: MTI

A mintegy nyolcszáz magyar kis- és középvállalkozás körében végzett kutatásban hat témakörben - digitális jelenlét, digitális mindennapok, vállalkozásvezetés, értékesítés és marketing, digitális pénzügyek, illetve informatikai biztonság - mérték fel a vállalkozások digitális képességeit. A magyar kkv-knál a pénzügyek digitalizálása áll az élen, míg a sor végén az értékesítés és marketing áll

Minél nagyobb egy magyar kis- és középvállalkozás, annál előrébb tart a digitalizációban - állapította meg a csütörtökön közzétett Digiméter 2020-as kutatási jelentése.

A Digiméter - Digitális Versenyképességi Mutató az idén indult, többévesre tervezett kutatássorozat, amelyet a SmartCommerce Consulting, a Reacty Digital, az eNET és a Virgo valósít meg.     

A mintegy nyolcszáz magyar kis- és középvállalkozás körében végzett kutatásban hat témakörben - digitális jelenlét, digitális mindennapok, vállalkozásvezetés, értékesítés és marketing, digitális pénzügyek, illetve informatikai biztonság - mérték fel a vállalkozások digitális képességeit.

A százpontos skálán a vizsgált vállalkozások átlaga 40 pont lett.     A kutatás szerint a magyar kkv-knál a pénzügyek digitalizálása áll az élen 61 ponttal, míg a sor végén az értékesítés és marketing áll, 17 ponttal.

Az átlagnál többet, 57 pontot ért el az informatikai biztonság digitalizációja.     

A tevékenységi körök szerint érthető módon az élen az infokommunikációs cégek állnak (51 pont), a legrosszabbul pedig az építőipariak végeztek (33 pont).     

A digitálisan leginkább versenyképesnek bizonyult vállalkozás 91 pontot kapott.     

Azt írták: a 20 főnél nagyobb szervezetek átlagosan 48, míg az ennél kisebb cégek, mérettől függően, 37-40 pontot szereztek.

Területileg a budapesti és Pest megyei vállalkozások majdnem minden témakörben az élen vannak, az előnyük mégsem jelentős, ami azt jelenti, hogy a digitalizációnak jellemzően nem területi korlátai vannak - közölték.     

A kutatássorozat első általános felmérésének részletes eredményeit a Digimeter.hu weboldalon teszik közzé.

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 1-12. hónapra 24.696,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra