A turizmusfejlesztési hozzájárulásban év végéig érvényes a könnyítés

Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: turizmusfejlesztési hozzáráulás


A turizmusfejlesztési hozzájárulásra vonatkozó veszélyhelyzeti adózási könnyítést a jogalkotó 2020. december 31-ig meghosszabbította. A turizmusfejlesztési hozzájárulást az év végéig tartó időszakra nem kell megállapítani, bevallani és megfizetni.

A turizmusfejlesztési hozzájárulást különböző gyakorisággal bevallók kötelezettségei a változás miatt a következőképpen alakulnak.

A bevallást nem kell benyújtani

  • a 2020. március 1-jétől 2020. december 31-ig terjedő időszakra.

A havi bevallóknak

  • a 2020. február 20-áig és március 20-áig benyújtott bevallásban a 2020. január 1. és 2020. február 29. közötti időszakokra kellett megállapítaniuk, bevallaniuk és megfizetniük a turizmusfejlesztési hozzájárulást,
  • a 2020. március 1-től 2020. december 31-ig keletkezett kötelezettségről nem kell bevallást benyújtaniuk.

A negyedéves bevallóknak

  • a 2020. április 20-áig benyújtott bevallásban a 2020. január 1. és 2020. február 29. közötti időszakra kellett turizmusfejlesztési hozzájárulást megállapítaniuk, bevallaniuk és megfizetniük,
  • 2020 II., III. és IV. negyedévére nem kell bevallást benyújtaniuk.

Az éves bevallóknak

  • a 2021. február 25-éig benyújtandó bevallásban a 2020. január 1. és 2020. február 29. közötti időszakra kell megállapítaniuk, bevallaniuk és megfizetniük a turizmusfejlesztési hozzájárulást.

Tehát, ha a bevallási időszak

  • teljes egészében egybeesik a mentességgel érintett időszakkal, a bevallást nem kell benyújtani,
  • egy része egybeesik a mentességgel érintett időszakkal, a bevallási időszak megjelölése a nyomtatványon változatlan marad, ám a hozzájárulás alapjának meghatározásakor a mentesített időszakot figyelembe kell venni.

_________________

[1] A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 35. §.

SEGÉDLET ONLINE SZÁMLÁZÁSHOZ KISVÁLLALKOZÓKNAK 

A pdf formátumban letölthető kézikönyv pontról pontra bemutatja, mit kell tennie a kisvállalkozónak ahhoz, hogy megfeleljen az új számlázási szabályoknak – amelyeket július 1-től minden vállalkozásnak kötelező alkalmaznia. A kézikönyv ára magában foglal egy 30 napos jogi tanácsadás szolgáltatást is korlátlan számú kérdés lehetőségével, ennek keretében a szerző dr. Szabó Tibor ügyvéd telefonos konzultáció keretében válaszol a számlázással és a vállalkozás működésével kapcsolatos kérdésekre, szükség esetén segít az online számla regisztrációs lépések elvégzésében is. Ára: 25.400,-Ft - Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/segedlet-online-szamlazashoz-kisvallalkozoknak-231


Vissza az előző oldalra