Abev Java II.

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Tisztelt Szerkesztõség! A nagyon részletes és érthetõ 0753 abevjava letöltés során a hivatkozott java oldalakon kizárólagos JRE file nem található a Downloads A-Z menüpont alatt! A telepítõ bat file így az indítás után csak egy fekete villantást csinál! Tehát mi a teendõ a sikeres letöltéshez?

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2008-ra még 11.756,-Ft. Elõfizethetõ: info@onadozo.hu Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!

***

Valóban! Mivel a telepítõ bat-nak mindössze annyi a feladata, hogy a java futtatási környezet (JRE) segítségével elindítsa a program telepítõjét, így normálisnak mondható, hogy csak a fölvillanó fekete ablak jelenik meg, amennyiben a JRE nincs a számítógépre telepítve.  A Sun kezdõ oldalain valóban nem jelenik meg a letöltés ilyen címszó alatt. Amennyiben meglátogatja a java.sun.com oldalt, a jobboldali oszlopban a "Run Desktop Apps Faster with Java"  feliratra kattintva a "Free Java Download" oldalra jut  http://java.com/en/download/index.jsp),  ahol az ugyanilyen nevû gomb segítségével rögtön indul a JRE letöltése majd telepítése. A Sun sajnos gyakori rendszerességgel átszervezi az oldalának a felépítését, és - furcsa módon - itt már nem is szerepel a JRE kifejezés, és - a korábbi gyakorlattól eltérõen - a telepítéshez nem is kell a telepítõ csomagot fájl formájában letölteni, az a böngészõ programon keresztül közvetlenül települ a számítógépre.
Amennyiben mégis szeretné a JRE telepítõ csomagját fájl formájában letölteni - például, hogy olyan számítógépre telepítse, amely nem rendelkezik internet kapcsolattal -, akkor az Ön által említett  "Downloads" oldalon a "Java SE" (Standard Edition) részt kell keresni (mivel a JRE a Java Standard Edition része) és ezen belül már Java Runtime Environment (JRE) címszó alatt szerepel a letöltés.

Itt - miután megadta az angol nyelvet, a Windows operációs rendszert, és a licensz szerzõdést elfogadta - 32 bites Windows esetén a "jre-6u4-windows-i586-p.exe", 64 bites Windows esetén a "jre-6u4-windows-x64.exe" fájlt kell letölteni, majd azt elindítva, a számítógépre telepíteni. A fájlok nevében a "6u4" a JRE verziószáma (version 6 update 4), tehát ha idõközben ez a szám növekszik, akkor az újabb verziót jelent. (Megjegyzem: a fönti automatikus telepítés eggyel korábbi, az update 3 verziót telepíti, de a telepítés után mindegyik JRE frissíti magát az interneten keresztül az éppen aktuális legfrissebb verzióra.)

Üdvözlettel

Hohl Ferenc

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE
Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 576. oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül. www.kezikonyvek.hu M E G R E N D E L É S: info@onadozo.hu  


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra