Adómentességek március hónapra újabb tevékenységekre, és katásokra

Forrás: Önadózó | Szerző: dr. Szabó Tibor

A március 5-i kormányrendelet  bővítette a mentesített tevékenységek körét, a listán már 56 tevékenységi kör szerepel.  A szociális hozzájárulási adó menteségek a listán szereplő egyéni és társas vállalkozókra is kiterjednek. A mentesített tevékenységekben a  katás vállalkozóknak nem kell  tételes adót fizetni.  A kivásokat érintően a szabályozás nem változott, csak a tevékenységi körök bővítése folytán március hónapra bővült a jogosult vállalkozások köre.  A bértámogatást a bővített tevékenységi körben működő munkaadók is igényelhetik, főtevékenység esetén. A bértámogatás szabályai nem változtak. Az előzetes információk szerint amely vállalkozás jogosult a bértámogatásra, az jogosult lesz a max. 10 millióm forintig igényelhető kamatmentes újranyítási kölcsönre.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 4-12. hónapra 18.522,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra