Az EP elfogadta szakbizottságának adócsalás elleni ajánlásait

AIR

Nyomtatás

Rögzítették, hogy jöjjön létre a tényleges tulajdonokat tartalmazó szabványosított, rendszeresen frissített, nyilvános és egymással összekapcsolt uniós szintű nyilvántartás, amelyben szerepelnek a vagyonkezelők, alapítványok és a hasonló jogi konstrukciók. Az agresszív adótervezésben segédkező köztes szereplőket szabályozzák és ösztönözzék, hogy tartózkodjanak az adócsalástól és adókikerüléstől.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők elfogadták a parlament pénzmosás, adókikerülés és adókijátszás feltárására és megelőzésére létrejött úgynevezett PANA-bizottságának 211 ajánlását.
 
Az uniós parlament szerdai tájékoztatása szerint a 492 szavazattal 50 ellenében 36 tartózkodás mellett elfogadott ajánlások rögzítették, hogy jöjjön létre a tényleges tulajdonokat tartalmazó szabványosított, rendszeresen frissített, nyilvános és egymással összekapcsolt uniós szintű nyilvántartás, amelyben szerepelnek a vagyonkezelők, alapítványok és a hasonló jogi konstrukciók.

Az agresszív adótervezésben segédkező köztes szereplőket szabályozzák és ösztönözzék, hogy tartózkodjanak az adócsalástól és adókikerüléstől. Sürgősen közös nemzetközi meghatározást kell adni arra, hogy mi tekintendő offshore pénzügyi központnak, adóparadicsomnak, banktitok-adójogrendszernek, nem együttműködő adójogrendszernek és a pénzmosás szempontjából kiemelt kockázatot jelentő országnak. A visszaélést bejelentő személyek kapjanak hathatós védelmet és megfelelő pénzügyi támogatást.

Véleményük szerint nagyobb visszatartó erővel bíró szankciókat kell alkalmazni azokkal a bankokkal és köztes szereplőkkel szemben, akik szándékosan és rendszeresen közreműködnek jogellenes adózási vagy pénzmosási rendszerekben. A következő törvényhozási ciklusban létre kell hozni egy adóelkerüléssel foglalkozó állandó bizottságot.

A szavazást megelőző vitában a képviselők megállapították, hogy a Panama-papírokban több uniós tagállam is felbukkan és rámutatnak arra, hogy bizonyos tagállamokban hiányzik a politikai akarat a reformok és a törvények végrehajtására.

A Panama-papírok másfél évvel ezelőtti nyilvánosságra kerülése után állt fel a Pénzmosás, adókikerülés és adókijátszás feltárására és megelőzésére összpontosító PANA-bizottság, amelynek a szerdai jelentéstétellel járt le a mandátuma.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra