Az MFB meghirdette, mely cégek igényelhetik a nulla százalékos hitelt az első szakaszban

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

A program első, márciusban induló szakaszában a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások találhatók a listán,

A kormánydöntés értelmében a Gazdaság újraindítási akcióterv részeként a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bonyolítja le a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogramot, melynek első szakasza a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget - közölte a pénzintézet.   

Az MFB a program előkészítésében közreműködő intézményekkel meghatározta azon ágazatok, illetve vállalkozások körét, amelyek az első szakaszban igényelhetik a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelt.

A program első, márciusban induló szakaszában a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások találhatók a listán, melyet az MFB weboldalán és az osszetartok.hu oldalon találhatnak meg az érdeklődők. A hitelt az MFB Pontok hálózatában igényelhetik a cégek.

Közölték: a várhatóan március első felében induló, 100 milliárd forint keretösszegű program legfontosabb jellemzői, hogy a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek és hároméves türelmi idővel is igényelhetik a vállalkozások, azaz a hitel folyósítását követően csak 3 év türelmi idő után kezdi meg a törlesztést az adós. Az igényelhető hitelösszeg minimum 1, maximum 10 millió forint, a program 100 százalékos előleggel lesz elérhető.

A program bér-, járulék-, rezsi-, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, melyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban. A program a likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését - írták.

A hitelprogram első szakaszának alapvető célja, hogy a leginkább rászoruló vállalkozásoknak nyújtson gyors és kedvező megoldást, ezért a lehetséges hiteligénylők köre a járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokból kerülhet ki. Ugyanakkor már készül a program következő szakaszában elérhető termékváltozat is, amely a tervek szerint jelentősen szélesíti azoknak a vállalkozásoknak a körét, melyek igényelhetik a nulla százalékos kamatozású hitelt - közölte az MFB.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra