Bemutatkozik Püsök Zoltán, az Inkasszó Csoport és az Inkasszó Akadémia

KKV

Nyomtatás
Forrás: adonet

A cégvezetők nem igazán tudják azt, hogyan is kell viselkedniük, illetve pontosan mi is a teendőjük akkor, amikor az ügyfeleik késve vagy egyáltalán nem fizetnek, azaz hitelezői pozícióban vannak, vagy akár velük szemben folytatnak valamilyen eljárást, azaz adósi pozícióban vannak. Ezt a helyzetet/tényt felismerve létrehoztam az Inkasszó Csoportot és az Inkasszó Akadémiát, mert azt vallom, hogy az ilyen helyzeteket csak azok a szakemberek tudják a legjobban megoldani, akik kifejezetten ezen a területen és ilyen ügyekkel foglalkoznak nap mint nap, illetve kellő szakértelemmel és gyakorlattal rendelkeznek.

Közel 20 éve foglalkozom követeléskezeléssel és követelésmenedzsmenttel, több mint 13 ezer ügyben vettem részt, mint követeléskezelési szakértő.

Ezen idő alatt számtalan esetben azt tapasztaltam, hogy a cégvezetők nem igazán tudják azt, hogyan is kell viselkedniük, illetve pontosan mi is a teendőjük akkor, amikor az ügyfeleik késve vagy egyáltalán nem fizetnek, azaz hitelezői pozícióban vannak, vagy akár velük szemben folytatnak valamilyen eljárást, azaz adósi pozícióban vannak.

Pedig az igazság az, hogy egy vállalkozó/vállalkozás működése során folyamatosan ki van téve hasonló helyzeteknek: mindenkinek lehet nemfizető ügyfele, illetve lehetnek olyan időszakok, amikor átmenetileg ők maguk is likviditási gondokkal küzdenek.

Ideális esetben ilyenkor egy tapasztalt vállalkozó/cégvezető ügyvédhez, könyvelőhöz fordul segítségért, vagy legszerencsésebb esetben akár egy követeléskezelési szakértőhöz is. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy csupán az esetek 20%-ban fordulnak szakemberhez és a fennmaradó 80 %-a maguk próbálják megoldani a helyzetet.

Az viszont teljesen biztos, hogy ha az ilyen helyzetek nem megfelelően vannak kezelve, akkor a helyzet stabilizálása nagyon sok pénzbe is kerülhet, számtalan esetben pedig a totális csőd is bekövetkezhet.

Ezt a helyzetet/tényt felismerve létrehoztam az Inkasszó Csoportot és az Inkasszó Akadémiát, mert azt vallom, hogy az ilyen helyzeteket csak azok a szakemberek tudják a legjobban megoldani, akik kifejezetten ezen a területen és ilyen ügyekkel foglalkoznak nap mint nap, illetve kellő szakértelemmel és gyakorlattal rendelkeznek.

Az Inkasszó Csoport tagjai közé olyan szakértő követeléskezelő szakemberek, ügyvédek és a követelésbehajtási területen több éve működő cégek tartoznak, akik egymással szorosan együttműködve a leghatékonyabban tudnak segíteni a követelések érvényesítésében.

Az Inkasszó Csoport másik fő tevékenységi területe a hatékony és szakértői követelésmenedzsment, melyre minden cégnek szüksége van ahhoz, hogy a legbiztonságosabban és leggazdaságosabban tudjon működni a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Az Inkasszó Csoport egyik legfontosabb küldetésének tartja azt, hogy minden egyes cégvezető, tulajdonos, befektető, magánszemély vagy leendő vállalkozó megismerjen minden olyan alapvető körülményt és jogszabályt, amelyek segítségével gazdaságosan és biztonságosan tudja vezetni vállalkozását.

Büszkén mondhatjuk, hogy az Inkasszó Csoport tagjai egyenként is a maguk szakterületén belül már évek óta elismert szakembereknek számítanak, illetve a munkájuk elvégzéséhez minden szükséges engedéllyel és tapasztalattal rendelkeznek.

Az Inkasszó Csoport kiemelt hangsúlyt fektet a megelőzésre éppen ezért szakemberei létrehozták az Inkasszó Akadémiát, amely minden cégvezetőnek, magánszemélynek, befektetőnek és tulajdonosnak szakszerű és folyamatos továbbképzést tud nyújtani.

Az Inkasszó Akadémia képzéseit az Inkasszó Csoport szakemberei tartják, akik az oktatás során arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy az elméletben megszerzett tudást gyakorlatban is tudják alkalmazni. Ennek érdekében képzéseink során a piacon elsőként alkalmazzuk a valós szituációs jeleneteket.

A begyakorolt szituációknak köszönhetően az Inkasszó Akadémiát oktatási programjain részt vevő partnereink magabiztosan fogják tudni alkalmazni az elméletben megszerzett tudást.

Tekintettel arra, hogy az Inkasszó Csoport szakemberei több ezer megoldott ügyön vannak túl, illetve minden típusú eljárásban mindkét oldal képviseletében nagy gyakorlatot és tapasztalatot szereztek az elmúlt évek során, ezért a képzések alkalmával a lehető leghatékonyabban a gyakorlatban is megmutatják azt, hogy pontosan mire is számíthatnak egy-egy hivatalos ügy intézése és kezelése során, valamint azt, hogy a kialakult helyzetet hogyan kell szakszerűen és a legegyszerűbben kezelni.

Zárszóként két kedvenc idézetem szeretném megosztani:

"A legjobb az, ha a nagy problémákkal, már akkor foglalkozunk, amikor még kicsik.” /Vető J./

„Akinek adóssága van, annak már van valamije.” /Victor Hugo/

Püsök Zoltán
v
égrehajtási és felszámolási szakértő
Adatvédelmi Tisztségviselő (DPO)
Felszámolási szakasszisztens
Adóellenőrzési referens
Inkasszó Hungária Csoport tulajdonosa
Inkasszó Akadémia alapítója

***

ÜGYVEZETŐK KÖNYVE 2021 

Vezető tisztségviselők jogállása, felelőssége, feladatai – 45 db üzleti szabályzattal, iratmintával. Garantáltan van benne legalább egy mondat, amely miatt változtatni fog cége működésén. Megrendelés: Önadózó Webáruház!

***

KISVÁLLALKOZÓK ÜGYVITELI KÉZIKÖNYVE

Vállalkozási formák ● Tevékenységi szabályok ● KATA adózás és alternatívái ● Könyvelés ● Számlázási szabályok ● E-ügyintézés ● GDPR  adatkezelés ● Információbiztonság ● Ez a könyv tartalmaz 48 db. vállalkozási megoldást, 74 db. adótippet, 92. db. ügyviteli jótanácsot. Egyszerre nyomdai könyv és e-book.  Szerző: Dr. Szabó Tibor - Megrendelés: Önadózó Webáruház

***

ŐSTERMELŐK ÉS CSALÁDI GAZDASÁGOK KÉZIKÖNYVE

Tevékenységi szabályok, ügyvitel, adózás már a 2021-es új szabályok szerint – segédletekkel, iratmintákkal.  Egyszerre könyv és e-book. Ez a könyv tartalmaz 92 db. szervezési megoldást, 99 db adótippet, 17 db. ügyviteli jótanácsot, 5 db. szerződésmintát, TEÁOR besorolási segédeletet, adónaptárat. Szerző: Dr. Szabó Tibor - Megrendelés: Önadózó Webáruház

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra