Beszámoló készítés: www.xls.xc.hu

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Éves / Egyszerûsített Éves Beszámoló készítés Excel és OpenOffice táblával közzétételre is használható formában. Cash-Flow, több idõszak, 13 deviza Magyar, német/angol/francia nyelven

www.xls.xc.hu

A vállalkozásoknak számot kell adniuk gazdálkodásuk eredményérõl mind a tulajdonosok, mind pedig a költségvetés felé. Ez a számadás a jelenlegi magyar jogszabályok szerint a mérleg és eredmény-kimutatás nyomtatványok kitöltése és a közzététel. A Beszámoló és az Egyszerûsített Éves Beszámoló formáját mindenki ismeri, és már biztosan van hozzá vagy saját készítésû, vagy valahonnan beszerzett Excel táblázata, esetleg szoftver eszköze.

A régebbi munkafüzetek, illetve több nyomtatvány-kitöltõ program közös jellemzõje, hogy mindössze kettõ, esetleg 3 oszlopot tartalmaznak, és a beszámoló készítése mindig az elõzõ évet reprezentáló adatsorral való hókusz-pókusszal kezdõdik. Vegyük példának a mostani, ez elsõ alkalommal még egyedinek tûnõ, nyárvégi zárómérlegnek az ismert okok miatt történõ elkészítését. Hogyan fogja kitölteni? Kétszer "importálja" a 2005-ös zárót? Külön öröm olyan sorral találkozni, aminek a megnevezése azzal kezdõdik, hogy "Ebbõl.."

Ezekre a problémákra nyújtanak hatékony megoldást ezek az új táblázatok. Az itt ajánlott munkafüzetekkel több idõszakra vonatkozó mérlegbeszámoló tárolható egyben, melyek lehetnek éves, vagy évközi mérlegek. Ezek közül bármelyik kettõ elõzõ év/tárgyév formájában egymással összehasonlítható. Az adatbevitel közben elvégzett sokféle ellenõrzés miatt gyakorlatilag hibátlan számviteli tartalommal rendelkezõ pénzügyi kimutatás készíthetõ. A kimutatások - a magyar mellett - német, francia, és angol nyelven is rendelkezésre állnak.


A többi nyomtatvány-kitöltõ programmal ellentétben, itt az adatok és maga a "szoftver" is egyetlen közös állományban található, mégpedig oly módon, hogy egy adott vállalkozás összes pénzügyi kimutatása azonnal, együttesen rendelkezésre áll. Az xls/sxc formátum világszabvány, a táblázatokban tárolt adatokat a világon bárhol meg tudják jeleníteni. A beépített szótár segítségével könnyen átfordítható idegen nyelvre, ezzel biztosítható, hogy olyanok is megértik tartalmát, akik nem ismerik a magyar nyelvet. A nyomtatvány-kitöltõ munkafüzetek makrókat nem tartalmaznak, kizárólag szabványos képleteket, és MS ActiveX vezérlõket. Az elsõ megjelenés óta már több kiegészítõ elem került bele. A táblázat változásával azonban nem kell az adatokat újra beírni, mert a verzióváltást egy külön VBA program végzi, amelyet az Excel verziót megvásárló ügyfelek díjmentesen vehetnek igénybe. Ez a bõvítmény alkalmas lehet a korábban, egy rövid idõre ingyenesen elérhetõvé tett, emiatt néhány hét alatt ezernél több pédányban letöltött, régi szerkezetû mérleg- és eredménykimutatás táblázatban tárolt adat átvételére is. 2007-tõl a közzétételre használható verzió kizárólag vevõk részére biztosított. Mûködõképes demo változat nincs, kizárólag az összekevert feliratokat tartalmazó reklám verziók érhetõk el. A megvásárolható példány a cégneveket elõre beépítve tartalmazza, alapvetõen másolásvédelmi célból. Gyakorlati elõnye, hogy a cégnevet nem kell külön kitölteni. Erre példa a letölthetõ demo, amely 2 céges változat, de a cégnevek darabszámának egyébként nincs korlátja.

www.xls.xc.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra