Bevallás a feltöltési kötelezettségrõl

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Idén elõször: bevallás a társasági adóelõleg feltöltési kötelezettségrõl. Az adózónak a társasági adóelõleg-kiegészítés összegérõl, illetve a különadó-elõleg kiegészítési kötelezettség összegérõl a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig bevallást kell tenni.

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény  26. §-ának (10)
bekezdése, továbbá az adózás rendjérõl szóló 2003. évi XCII. törvény  2. számú mellékletének I./3./A/b. pontja, illetve a 6. számú mellékletének 2./b) pontja alapján a Tao. tv. hatálya alá tartozó, kettõs könyvvitelt vezetõ belföldi illetõségû adózónak és a külföldi vállalkozónak – amennyiben az adóévet megelõzõ évben az éves szinten számított árbevétele az 50 millió forintot meghaladta – a társasági adóelõleget az adóévi várható, éves fizetendõ adó összegére az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig ki kell egészítenie.

A hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások különadójáról szóló 2004. évi CII. törvény  5. § (3) bekezdése szerint az e törvény hatálya alá tartozó adóalanyokat – az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig – különadóelõleg kiegészítési kötelezettség terheli.

Az adózónak az Art. 1. számú melléklete I./B./2./c. pontjának rendelkezése szerint a társasági adóelõleg-kiegészítés összegérõl, illetve a Hpkt. 5. § (3) bekezdésének 2006. január 1-tõl hatályos rendelkezése alapján a különadó-elõleg kiegészítési kötelezettség összegérõl a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig bevallást kell tenni.

A bevallást az érintetteknek a 0629/K jelû nyomtatványon kell megtenni. A bevallást minden arra kötelezett adózónak be kell nyújtania abban az esetben is, ha a feltöltési kötelezettségének összege 0.

A bevallás benyújtásának határideje a naptári évvel megegyezõ üzleti év esetén 2006. december 20.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra