Cégmegszüntetési segédlet Bt-k, Kft-k egyszerűsített végelszámolásához

Forrás: Önadózó

Kiadványunk segítségével egyszerűen, gyorsan, olcsón és önállóan - ügyvédi közreműködés nélkül is - megszüntetheti bt-jét, kft-jét. Forgatókönyv, iratminták, adózási buktatók, illetékszabályok - a 2022. augusztus 10-től hatályos szabályok szerint! Megrendelés: Önadózó Webáruház! https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/cegmegszuntetesi-segedlet-az-egyszerusitett-vegelszamolas-kezikonyve-es-iratmintai-283

CÉGMEGSZÜNTETÉSI SEGÉDLET - AZ EGYSZERŰSÍTETT VÉGELSZÁMOLÁS KÉZIKÖNYVE ÉS IRATMINTÁI

Van olyan helyzet, amikor a tulajdonosoknak a cég megszüntetéséről kell dönteniük. Ennek a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabb módja az egyszerűsített végelszámolás. Ez az út kevesebb jogi adminisztrációt  követel a cégtől, kisebb a költségigénye is, az elektronikus kommunikáció az adóhatósággal zajlik, tehát a cégbírósági eljárás lényegében kihagyható a folyamatból, csak az eljárás végén van oda iratbenyújtási kötelezettség. 

Az egyszerűsített végelszámolás lehetőségével valamennyi cégformában működő – kisebb forgalmú -  gazdasági társaság élhet: betéti társaság (Bt.), közkereseti társaság (Kkt.),  korlátolt felelősségű társaság (Kft.), zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.), továbbá egyéni cég  is. Tehát gyakorlatilag  minden cégre alkalmazható intézményről van szó – a nyilvánosan működő részvénytársaság (Nyrt.) kivételével. 

Kézikönyvünkben ismertetjük az egyszerűsített végelszámolás lefolytatásának menetét, adunk hozzá egy forgatókönyvet, ismertetjük a bejelentések szabályait, megtételük módját, és adunk egy teljes iratmintatárat is. Mert bár a vonatkozó  jogszabály tartalmaz  kötelezően alkalmazandó mintákat, azok nem fedik le az egyszerűsített végelszámolás teljes folyamatát, és nem is tűnnek egyszerűen alkalmazhatónak. 

Bemutatjuk a cég megszűnéséhez kapcsolódó tagi felelősségi szabályokat is. Ismertetjük az adózási buktatókat – és a végelszámolás során alkalmazandó számviteli, szja, társasági adó, áfa, bevallási és illetékszabályokat. 

Kiadványunkkal önállóan is intézhető a cég megszüntetésének folyamata - mérlegképes könyvelőre azonban szükség lesz. 

Kiadványunk a 2022. augusztus 10-től hatályos szabályok alapján készült.

Megrendelés és további infó: Önadózó Webáruház!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra