Duplájára emelkedik a munkába járás kedvezményes költségtérítése

SZJA

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: munkába járás költségtérítése


Kilométerenként a jelenlegi 15 forintról 30 forintra, azaz kétszeresére emeli a kormány a gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének adómentes maximumát. A minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként. De a rendelet még nem jelent meg. De ez az önálló tevékenységben elszámolható költségtérítést nem érinti

A gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára a duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Czomba Sándor szerint annak érdekében, hogy Magyarország 2023-ban elkerülhesse a recessziót, fokozottan kell támogatni a munkaerő mobilitását is. Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára a kormány ezért döntött arról, hogy kilométerenként a jelenlegi 15 forintról 30 forintra, azaz kétszeresére emeli a gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének adómentes maximumát.

Munkába járásnak - többek között - a munkavállaló lakóhelye szerinti településének közigazgatási határán kívül eső munkahelyére való, napi rendszerességű utazás minősül - jelezte.

A kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként - áll a közleményben.

Az intézkedés összességében több százezer dolgozó munkába járását könnyítheti meg, hozzájárulva a teljes foglalkoztatottság megvédéséhez -hangsúlyozta Czomba Sándor.

***

ÚJ MUNKAJOGI TÁJÉKOZTATÁSOK ÚTMUTATÓVAL 2023

Mi változott, hogyan, és mikortól kell alkalmazni? Kiadványunk tartalmazza a Munka törvénykönyve 2023-as módosításainak magyarázatát, és iratmintit. A legfontosabb, minden munkáltatót érintő változás, hogy 2023. január 1-től új munkavállaló felvétele esetére újra kell írni a munkáltatói tájékoztatásokat. Kiadványunk tartalmazza ennek letölthető, szerkeszthető mintáját is. További infók és megrendelés: Önadózó Webáruház

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra