Elindult a könyvviteli szolgáltatók minősítési és minőségbiztosítási rendszere a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál

Forrás: MTI

Címkék: mérlegképes könyvelők


Amennyiben a szakmai minősítésen megfeleltek a jelentkezők, 2 éven keresztül viselhetik a minősített könyvviteli szolgáltató címet. A cím – amellett, hogy szakmai rangot jelent –támpontot nyújt a gazdálkodóknak is a megfelelő szakmai partner kiválasztásában.


A "Magyar Könyvvizsgálói Kamara által minősített könyvviteli szolgáltató" cím elsődleges célja, hogy kiemelje a minőségi munkát végző, magas szintű szaktudással rendelkező könyvelőket és könyvviteli szolgáltatókat. Emellett a minősítés a számviteli feladatellátás magyarországi színvonalának emelését is megcélozza.

A könyvvelői szolgáltatások piaci szereplői és a gazdálkodók körében is igény lépett fel arra, hogy olyan módszereket találjanak, melyek a minőségi szolgáltatást nyújtók munkáját helyezi előtérbe. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a szakmai társszervezetekkel és a könyvelés és ellenőrzés terén gyakorló szakemberek csoportjaival együttműködve dolgozta ki, hogyan lehet egy a magas színvonalon dolgozó könyvviteli szolgáltatókat átfogóan értékelő mércét kialakítani. Fontos szempont a pozitív megkülönböztetés, a követendő példák kiemelése, a jó teljesítményt nyújtók elismerése. Az önkéntes minőségbiztosítási rendszer garanciája egy szakértői testület háttérmunkája, mely a minősítő kérdőívek szakmai értékelését végzi.

Amennyiben a szakmai minősítésen megfeleltek a jelentkezők, 2 éven keresztül viselhetik a minősített könyvviteli szolgáltató címet. A szolgáltatás leírását és a minősítő kérdőívet az érdeklődők a kamara honlapján érhetik el.

A cím – amellett, hogy szakmai rangot jelent –támpontot nyújt a gazdálkodóknak is a megfelelő szakmai partner kiválasztásában.

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most áprilistól decemberig 17.955,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra