Eseti meghatalmazás benyújtása adóügyben a NAV-nál

AIR

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu

Címkék: eseti meghatalmazás


Az e-Papír szolgáltatással nyújtható be az eseti meghatalmazás. Témacsoport: Adóügy. Ügytipus: Jogorvoslat / Kérelem közül valamelyiket kell választani. Mert itt olyan ügytipus, hogy meghatalmazás benyújtása, nincs.

A NAV tájékoztatás az eseti képviselet bejelentéséről a következőket tartalmazza: 
  
"Amennyiben az adózó/ügyfél nevében nem állandó, hanem eseti jelleggel, csak adott ügyben vagy adott ügyön belül kizárólag valamely eljárási cselekmény során meghatalmazottal kíván eljárni, akkor az eseti meghatalmazást
- elektronikus kapcsolattartásra kötelezett vagy azt önként választó adózó/ügyfél esetében e-Papír szolgáltatás igénybevételével,
- elektronikus kapcsolattarásra nem kötelezett adózó/ügyfél esetében papíralapon lehet az állami adó- és vámhatósághoz bejelenteni.

Az eseti meghatalmazást az ügy indítását, illetve az eljárási cselekmény elvégzését megelőzően, illetve azzal együtt lehet bejelenteni.
FONTOS, hogy elektronikus űrlap benyújtására jogosító eseti meghatalmazást az elektronikus űrlap benyújtását megelőzően szükséges benyújtani, tekintettel arra, hogy az állami adó- és vámhatóság a benyújtási jogosultságot előzetesen vizsgálja és képezi meg.

Az elektronikus formában tett bejelentéshez csatolni kell a hiteles elektronikus irattá alakított meghatalmazást vagy a meghatalmazást tartalmazó, legalább az adózó, illetve törvényes képviselője minősített elektronikus aláírásával vagy azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítési szolgáltatással hitelesített elektronikus iratot. Papíralapon tett bejelentés estén a meghatalmazás egy eredeti példányát mellékelni kell."

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 23.940,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra