EVA kérdések

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Evás bevételi nyilvántartást vezetõ bt 2006. október 01. elõtt kiszámlázott, de be nem folyt bevétele milyen EVA mértékkel fog adózni? - Ha túl magas az utolsó negyedév bevétele.. - 2006. december 20-ig feltöltési kötelezettség.

Az EVA TV 7. § (7) bekezdése alapján a bevétel megszerzésének az idõpontja  a fenti esetben a számla, egyszerûsített számla kibocsátásának napját követõ 30. nap. Tehát az a be nem folyt bevételünk adózik  15 %-os adómértékkel, amelyrõl a számlát 2006. augusztus 31-én, vagy ezt megelõzõen bocsátottuk ki. Ekkor lesz a bevétel megszerzésének a napja 2006. október 01. elõtti nap.

Az adó megfizetését 2006. évben az adómérték változása miatt arányosítással is elvégezhetjük. Ha túl magas az utolsó negyedév bevétele, akkor valószínûleg ez a módszer lesz kedvezõbb. Az egész éves  bevétel egy negyedévre esõ részét számítjuk ebben az esetben 25 %-os adómértékkel.

Új elõírás, hogy az EVA összegét a várható adó összegére 2006. december 20-ig minden  EVA alanynak ki kell egészítenie! Amennyiben a feltöltés összegével együtt az év során befolyt adóelõlegek összege  az éves adófizetési kötelezettség 90 %-át nem éri el, 20 % mulasztási bírságot kell fizetni az elõlegként befizetett összeg és az éves kötelezettség 90 %-a közötti különbözet után.

Önadózó


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra