Hatvanezer eurós támogatásra pályázhatnak nonprofit szervezetek

Forrás: MTI

Címkék: nonprofit szervezetek


Az idei pályázatok benyújtásának határideje október 31-e, a részletes kiírásról az érdeklődő szervezetek a www.unicredit.hu és a www.nesst.org oldalakon tájékozódhatnak.

Hatvanezer eurós támogatásra pályázhatnak olyan nonprofit szervezetek, amelyek nem közvetlen pénzügyi támogatást biztosítanak magánszemélyek vagy közösségek számára, hanem projektjeikkel fenntartható módon támogatnak különböző hátrányos helyzetű csoportokat.
 
A Lépj velünk! elnevezésű társadalmi innovációs programban a pályázó non-profit szervezetek ebben az évben az összesen elnyerhető 60 000 euró (18,7 millió forint) támogatáson túl fél éven át tartó szakmai mentorálást is kapnak a kiíró UniCredit Bank és az UniCredit Alapítvány, valamint partnereik jóvoltából - olvasható a pénzintézet szerdai közleményében.
 
A támogatási összegből 55 000 eurót közvetlenül nyerhetnek el a zsűri által legjobbnak ítélt pályázók, ötezer eurót pedig a pénzintézet munkatársai szavaznak meg az általuk legsikeresebbnek ítélt projekt számára.
 
A program meghatározó részét képezi a nyertesek számára biztosított, az igényeiknek megfelelő mentorálási program is, amely azt a célt szolgálja, hogy a megvalósult projektek hosszútávon fenntartható társadalmi hatást érjenek el.
 
A pénzintézet a rendelkezésre álló eszközökkel évek óta támogat olyan hiteles szervezeteket és kezdeményezéseket, amelyek innovatív megoldást kínálnak egy-egy kiemelt társadalmi problémára - fogalmazott Smid Beáta, az UniCredit Bank marketing és kommunikációs igazgatója  közleményben. Emlékeztetett: a pályázat legutóbbi három díjazottja a támogatásnak köszönhetően hétszáz hátrányos helyzetű ember életminőségén tudott tartósan javítani.
 
A tavalyi év egyik győztese, a Habitat for Humanity több mint 3000 munkaórában négy település mélyszegény lakosainak jobb, élhetőbb életkörülmények megteremtésében nyújtott segítséget. Létrehozták az úgynevezett Építőanyagbankot, amely a rászorulóknak műszaki tanácsadást, szerszámkölcsönzési lehetőséget és alacsony árú, használt építőanyagokat biztosított, így 62 házban 74 javítási, valamint felújítási munkálatot tudtak a családok együtt elvégezni.
 
A másik díjazott, a Munka-Kör Alapítvány a támogatásból a hallássérültek foglalkoztatottsági esélyeinek javításában segédkezett: 1300 óra konzultációnak és 120 álláskeresési tréningnek köszönhetően 58 hallássérültnek sikerült állást találnia és ezáltal saját életkörülményein javítania. 
 
A Snétberger Alapítvány a támogatásból a hátrányos helyzetű roma gyerekek zenei képzésére szóló programjával és magas színvonalú mentorálással segítette a fiatal tehetségek felemelkedését. Az 1080 tanórának köszönhetően 70 fiatal kapott piacképes zenei tudást, kilenc tanuló pedig szeptembertől konzervatóriumi, akadémiai vagy egyetemi képzésben folytathatja tanulmányait. Mindezek mellett az alapítvány 35 koncertet szervezett, valamint 5 portfóliós DVD kiadására is sort tudott keríteni.
 
Az idei pályázatok benyújtásának határideje október 31-e, a részletes kiírásról az érdeklődő szervezetek a www.unicredit.hu és a www.nesst.org oldalakon tájékozódhatnak.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra