Home office esetén kötelező-e jelenléti ívet vezetni?

MUNKAJOG

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: dr. Szabó Tibor

Címkék: home office, távmunka, jelenléti ív


Távmunka esetén eltérő megállapodás hiányában a munkavállaló munkarendje kötetlen (Mt. 197.§ /5/), Kötetlen munkarend esetén a munkaidő nyilvántartására vonatkozó szabályokat nem kell alkalmazni (Mt. 96.§/3/), így jelenléti vet sem kell vezetni. Ez alapvetően és általában a távmunkavégzésre (Mt. 197.§) vonatkozik, a munkáltató által elrendelt - eltérő munkahelyen történő munkavégzésre (Mt. 53.§) nem, ami ugye nem a klasszikus home office.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most áprilistól decemberig 17.955,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra