Információbiztonság - egy levél téves címzése, és következményei

Forrás: MTI

Címkék: információbiztonság


Vonatkoztassunk el az esettől, hogy a csalók egy hamisított bírósági végzést postai úton szerettek volna eljuttatni az ügyfelüknek, a borítékra azonban téves címet írtak, ezért a posta visszaküldte a levelet a bíróságnak. Így buktak le. Elég vicces, de a téves címzésnek akkor is lehetnek következményei, ha nem csalás keretében követik el. A küldemények gondos, pontos címzése alapvető információbiztonsági követelmény.

Valótlan hivatali befolyásra hivatkozva több millió forintot kértek, illetve adtak azok, akik ellen egyebek mellett befolyással üzérkedés és hivatali vesztegetés miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség - közölte  a fővárosi főügyészhelyettes.
 
Üveges Andrea azt írta: egy 59 éves férfi valótlanul azt állította egy 51 évesnek, hogy befolyásolni tud büntetőeljárásokat, mert hivatalos személyeket korrumpál nyomozó hatóságnál, ügyészségnél és bíróságnál. A 51 éves férfi ezután büntetőeljárásban érintett emberekről milliós nagyságrendű összegeket kért azért, hogy ügyüket - a társán és az ő állítólagos kapcsolatain keresztül - kedvezően befolyásolja.

Százmilliós nagyságrendű zár alá vétel, jövedéki termékek lefoglalása ügyében, valamint büntetőeljárás állítólagos megszüntetéséért egymilliótól ötmillió forintig terjedő összeget kért és kapott, amelyet megosztott társával.

Az 59 éves vádlott megbízása alapján egy 56 éves férfi nyomozást megszüntető ügyészségi határozatot, feljelentést elutasító határozatot, ügyészségi szervezeti egységek, valamint az ügyészség és a nyomozó hatóság közötti (valótlan) kommunikációt tartalmazó közokiratokat hamisított, többek között a fővárosi főügyész és egy osztályvezető ügyész nevével visszaélve. Az 59 és az 51 éves vádlott ezeket a hamis iratokat bizalomerősítőként eljuttatta ügyfeleihez - ismertette.

A bűncselekmény úgy derült ki, hogy az 59 éves vádlott egy bűnügyi zárlat feloldásáról szóló hamisított bírósági végzést postai úton szeretett volna eljuttatni egyik ügyfelének, a borítékra azonban téves címet írt, ezért a posta visszaküldte a levelet a bíróságnak - olvasható a közleményben.

 A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés és hivatali vesztegetés bűntette, valamint 65 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt nyolc férfi és egy nő ellen emelt vádat. Két vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll, ketten pedig más ügyben kiszabott szabadságvesztésüket töltik.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra