Információbiztonsági kézikönyv és intézkedés csomag az Önadózótól

Forrás: Önadózó

Kiadványunk eszközöket és megoldásokat ad mikro, kis- és középvállalkozások - és könyvelőirodák számára üzleti titkaik hatékony megóvásához, továbbá az olyan pénzügyi és vagyoni veszteségek megelőzéséhez, amelyek adatkezelési gondatlanság vagy szervezetlenség, felkészületlenség, adatlopás, csalás, visszaélés miatt következhetnek be. A kiadvány tevékenységétől függetlenül bármely vállalkozás számára használható. Ára 25.400,-Ft - de Önadózó előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/szabalyzatok-2/

KKV INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV ÉS INTÉZKEDÉS CSOMAG

Az információbiztonság a tárgya kiadványunknak, és ez hangsúlyosan nem azonos az informatikai, számítógépes biztonsággal. Az információbiztonság követelménye érinti a szervezetet, a vezetést, a munkavállalók napi munkavégzését, az elektronikus adatokon túl a papíralapú dokumentumokra és adatokra is kiterjed. Így ez a kiadvány nem IT-szakembereknek szól, hanem a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, ügyvezetőinek, és munkavállalóinak. Számukra azokat a biztonsági követelményeket, eljárásokat és intézkedéseket fogalmazzuk meg, amelyek az elégséges információbiztonság költséghatékony eléréséhez szükségesek a kis- és középvállalkozásokban, azok konkrét tevékenységétől függetlenül.
 
Az információbiztonsági intézkedéseket rendszerbe foglaljuk, amelyet csak integrálni kell a saját vállalkozásba. 

Kiadványunk tartalmaz egy pdf. formátumú, letölthető, 179. oldalas kézikönyvet, amely számba veszi a kis- és középvállalkozások működése során jelentkező kockázatokat, fenyegetéseket, a jogszabályi környezetet és a javasolt információbiztonsági intézkedéseket. Leírjuk, hogy a vállalkozásnak milyen intézkedéseket indokolt hoznia üzleti titkai védelmében. Megadjuk, hogy a vállalkozás informatikai rendszerében milyen biztonsági követelményeket kell érvényesíteni. A kézikönyv tartalmaz egy igen tanulságos információbiztonsági esetgyűjteményt is.  
 
A csomag részeként szerkeszthető Word formátumban adunk egy információbiztonsági szabályzat mintát - amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások részére dolgoztunk ki, ezt már csak adaptálni kell a saját cégre. Az információbiztonsági szabályzat jelentősége az, hogy legyen a cégben az információbiztonságnak egy leírt útmutatója, eljárásrendje, érthető, alkalmazható, számonkérhető követelményrendszere, amely eligazítja a vezetést és az alkalmazottakat is. Külön kitérünk a pénzügyi biztonsági itnézkedésekre, amelyek a pénzügyi műveletek végzésére jogosult munkavállalókat felkészíti az adathalászat, csalás és hasonló jellegű cseleklmények felismerésére és megelőzésére. 
 
Kiemelten fontos tartjuk, hogy a cég végezze el, és időszakonként vizsgálja felül a saját információbiztonsági kockázatértékelését. Kézikönyvünkben bemutatjuk ennek alkalmazását, és adunk is hozzá egy módszertant, amellyel elvégezhető saját vállalkozásunk kockázatértékelése is, hiszen minden információbiztonsági intézkedés alapja ez. 
 
Kiemelten kezeljük a munkavállalókkal szemben érvényesítendő információbiztonsági követelményeket és megadjuk ennek munkajogi eszközeit is. Adunk egy munkaszerződés mintát, amely tartalmazza a munkavállalókkal szemben érvényesítendő információbiztonsági kikötéseket. Adunk egy munkaköri leírás mintát a munkakörökhöz kapcsolódó  információ-biztonsági követelményekről (Word). Azt sehol nem tanítják, nem is írták le eddig,  hogy munkavégzés, eszközhasználat, kommunikáció során a dolgozóknak milyen információbiztonsági szabályokat kell betartaniuk. Mi szisztematikusan összeállítuk ezt a szabálygyűjteményt, és megadjuk a munkajogi eszközét is - munkaköri leírás formjában - hogy ez a munkavállalóval szemben érvényesíthető is legyen.
 
Adunk egy szerződési formulát ahhoz, hogy  a rendszergazda polgári jogi kötelezettségként teljesítse az információbiztonsági és adatvédelmi követelményeket. Ezt a szerződő partnerekkel szemben is érvényesíthetővé tesszük.
 
Az információbiztonsági tudatosság növelése is alapvető fontosságú a cégben, a hatékony védelemnek ez az alapja. Kiadványunk támogatja a cégvezetést az információbiztonsági tudatosság növelésére irányuló erőfeszítéseiben is. 
***

KÖNYVELŐIRODAI INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI KÉZIKÖNYV ÉS INTÉZKEDÉS CSOMAG

Elmúltak már azok az idők, amikor egy könyvelőirodában hanyagolható volt az információbiztonság, ennek biztosítása nélkül a könyvviteli szolgáltatás hosszabb távon nem fenntartható. Kézikönyvünk és intézkedéscsomagunk számba veszi a könyvelőirodák információbiztonsági feladatait, az őket fenyegető veszélyeket, meghatározza és rendszerbe foglalja az információbiztonsági intézkedéseket, és ezek alkalmazásához eszközöket és megoldásokat ad. Az egyszemélyes könyvelőirodákkal külön kiadványban foglalkozunk.

Könyvelőirodai információbiztonsági kézikönyv és intézkedéscsomag megrendelése!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra