Itt az OTP SZÉP kártya is

SZJA

Nyomtatás
Forrás: MTI

2012-ben is érdemes lesz a cafetéria rendszereket fenntartani a munkáltatóknak, annak ellenére, hogy a béren kívüli juttatások után 2012. január 1-től 10 százalékos egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni.

Eddig mintegy 2.000 munkáltató döntött úgy, hogy OTP SZÉP kártyát biztosít dolgozói számára - mondta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. (OTPP) vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen szerdán Budapesten.

Kifejtette: megháromszorozódott az OTP Széchenyi Pihenőkártya (OTP SZÉP-kártya) elfogadóhelyeinek száma az utóbbi negyedévben, a munkáltatói partnerek száma pedig több mint tízszeresére nőtt, részben azért, mert a SZÉP-kártya alszámláinak száma háromra bővült, és közülük várhatóan a meleg-étkezési juttatást biztosító lesz a legnépszerűbb - vélik az OTP Pénztárszolgáltatónál.

Róth Lajos kifejtette: a pénztárszolgáltató teljes körűen biztosítja a legnépszerűbb béren kívüli juttatásokat elektronikus formában, hiszen az OTP Széchenyi Pihenőkártya mellett továbbra is megtartják és fejlesztik a már meglévő OTP Cafeteria kártyát is.

A jogszabályi változások miatt idén januártól jelentősen átalakult a cafetéria-rendszer, a Széchenyi Pihenőkártyán pedig új alszámlák érhetők el, amelyekről a szálláshelyi szolgáltatások igénybevétele mellett most már a meleg-étkezési és rekreációs juttatásokra is költhetnek a dolgozók - emlékeztett Róth Lajos.

A vezérigazgató közölte: az OTPP elfogadóhelyi hálózatát a felhasználói igényeknek megfelelően, folyamatosan bővítik, jelenleg több mint 3.200 helyen fogadják el az OTP SZÉP-kártyát, ami azt jelenti, hogy 2011 utolsó negyedévében megháromszorozódott az elfogadóhelyek száma.

Tölgyesi András, az OTPP értékesítési és marketing igazgatója kifejtette: várakozásaik szerint a kibocsátott kártyák száma év végéig meghaladhatja a több százezres nagyságrendet, amelyeket addigra valószínűleg több tízezer elfogadóhelyen lehet felhasználni.

Mochlár Orsolya, a PwC Magyarország vezető menedzsere arról szólt, hogy 2012-ben is érdemes lesz a cafetéria rendszereket fenntartani a munkáltatóknak, annak ellenére, hogy a béren kívüli juttatások után 2012. január 1-től 10 százalékos egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni. 

Hozzáfűzte: a kifizetőt a béren kívüli juttatások után mintegy 31 százalékos, az egyes meghatározott juttatások után mintegy 51 százalékos költség terheli, amely még mindig lényegesen előnyösebb, mint a bérjövedelmet terhelő mintegy 96 százalékos munkáltatói teher az azonos összegű nettó kifizetés mellett. A béren kívüli juttatások egyedi értéke mellett 2012-ben újra figyelni kell azok együttes összegére, mivel a kedvezményes adózás legfeljebb évi 500.000 forintig érvényesíthető majd - emlékeztetett a szakértő.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra