Itt vannak az új pénzmosás elleni szabályzatok - Önadózó előfizetőknek ingyenesen! Csak egy kattintás és kész!

JOG

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Bár április 9-ig kötelező volt elkészíteni, nem biztos, hogy most ez a legfontosabb, de az Önadózó megcsinálta az előfizetőinek ezt is. Csak egy kattintás - és az adatai megadása után letudhatja az egészet. A csomagok tartalmazzák a 2020-as szabályoknak megfelelően átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, oktatási segédletet, tankönyvvel vizsgakérdésekkel. Könyvviteli szolgáltatóknak, adótanácsadóknak, adószakértőknek, ingatlanügyi tevékenységet végzőknek külön, külön. Már az e szabályzat szerinti adatlapokat kell alkalmazni!Önadózó előfizetőknek ingyenes! Letölthető belépés után a Webáruház / Szabályzatok menüből!

A 2019. évi  CXIX. törvény 2020. január 10-i hatálybalépéssel  jelentősen módosította a a pénzmosás elleni törvényt. Azt is előírta, . hogy  valamennyi szolgáltató - így az adótanácsadók, adószakértők is - a belső szabályzatukat 90 napon belül köteles a módosításnak megfelelően átdolgozni. Ennek határideje: 2020. április 9. 

A NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszirozás Elleni Iroda 2020. március 5-én közzé is tette a Tipusszabályzatát. 

Belső szabályzatmintánkat ezen Tipusszabályzatnak megfelelően készítettük el, kidolgozva azokat a részeket is, amelyeket a szolgáltatónak kell megadnia.

Szabályzatmintánk kis- és középvállalkozások részére készült, egyaránt használhatják a tevékenységet egyedül végzők és az alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók is. 

Alacsony kockázati kategóriát a szabályzat minta nem alkalmaz. 

Már az e szabályzat szerinti adatlapokat kell alkalmazni!

A szolgáltatók belső kockázatértékelés készítésére is kötelezettek. A csomag része a szolgáltatói belső kockázatértékelés mintája is, amelynek segítségével elkészíthető a saját kockázatértékelés. 

A csomag tartalmaz egy Pmt. Kit oktatási segédletet  Pénzmosás elleni ismeretek  adótanácsadók, adószakértők részére – amely egy az egyben követi a NAV PTEI által kiadott oktatási tematikát. Ehhez kapcsolódóan a csomag tartalmaz egy 20 kérdésből álló tesztet, és megoldókulcsait, amelynek segítségével a szolgáltató levizsgáztathatja a szolgáltatási tevékenységben részt vevő munkavállalóit. A képzés elvégzésének dokumentálására egy jegyzőkönyv mintát is adunk. 

A dokumentumok alkalmazását kitöltési útmutatóval segítjük. 

PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAG - KÖNYVVITELI 2020 (ÚJ)

PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAG - ADÓTANÁCSADÓI, ADÓSZAKÉRTŐI 2020 (ÚJ)

PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAG - INGATLANÜGYI 2020 (ÚJ)

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra