Július végéig hosszabbodik meg a munkahelyi képzéseket támogató program beadási határideje

Forrás: MTI

A másfél éve indult, munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási programra három hónappal tovább, 2023. július 31-ig nyújthatják be támogatási igényeiket a hazai vállalkozások - jelentette be Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára 

A kormányhivatalok eddig több mint 25 ezer munkavállaló képzésére ítéltek meg támogatást. Ez a mostani elhúzódó háborús helyzetben érdemben hozzájárul a támogatott cégek dolgozóinak képzettségi szintjének növeléséhez, a munkahelyek védelméhez, a foglalkoztatás növeléséhez - írták a közleményben.

Ismertetik, hogy a GINOP Plusz 3.2.1 pályázat keretében az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro és kisvállalkozások dolgozóik vállalati képzéséhez igényelhetnek cégmérettől függően maximum 70 százalékos támogatást akár képzési díj, akár a képzés ideje alatti kieső munkaidőre jutó munkabérre vonatkozóan. A mikro-, illetve kisvállalkozások esetén 70, közepes méretű vállalkozások esetében a támogatás 60, míg a nagyvállalatoknál 50 százalékos mértékű a támogatás.

A felnőttképzési rendszer megújításának köszönhetően a program nagyobb rugalmasságot biztosít a támogatható képzések területén. A program keretében lehetőség van szakmai jellegű, nyelvi, IT, illetve soft skill képzések finanszírozására is, így valamennyi cég a saját igényeinek
megfelelően tudja kialakítani a munkavállalók képességeinek növeléséhez szükséges képzési tervét. A vállalati igényeknek megfelelően a képzések lehetnek céges belső képzések, de külső képző intézményeket is igénybe lehet venni.

A program feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyújt a vállalatok számára, amely feltételek között a képzés befejezését követő továbbfoglalkoztatás, illetve a képzésben résztvevő munkavállalók béremelése szerepel sávos rendszerben - hívták fel a figyelmet.

Az érdeklődők a foglalkoztatási portál oldalán megtalálhatják a teljes pályázati hirdetményt és mellékleteit, valamint a pályázattal kapcsolatos tájékoztatások is itt érhetőek el - tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023 Cafetéria szabályzat 2023 Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,●  Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó WebáruhgázbanElőfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra