Június 2-ig kell elszámolniuk az 1%-kal a civileknek

SZJA

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: 1 százalék


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján elérhető 18KOZ jelű közleményt azoknak a szervezeteknek kell benyújtaniuk, amelyek 2018-ban szja 1%-os kiutalásban részesültek, vagy a 17KOZ jelű közleményükben tartalékolt összeget tüntettek fel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján elérhető 18KOZ jelű közleményt azoknak a szervezeteknek kell benyújtaniuk, amelyek 2018-ban szja 1%-os kiutalásban részesültek, vagy a 17KOZ jelű közleményükben tartalékolt összeget tüntettek fel. A közleményt 2020. június 2-ig elektronikusan kell benyújtani a NAV-hoz.

Az érintett szervezeteket április és május folyamán levélben értesíti a NAV elszámolási kötelezettségükről és az elszámolandó összegekről. A közleményt azoknak a vallási közösségeknek is be kell nyújtaniuk, amelyek 2018-ban civil kedvezményezettként gyűjtötték a felajánlásokat.

A benyújtott közleményeket a NAV a saját honlapján legalább egy évig ingyenesen közzéteszi.

A jogutód nélkül megszűnő, vagy a kiutalt összegre és a további felajánlásokra igényt nem tartó kedvezményezetteknek a 20MKOZ jelű közleményen kell soron kívül elszámolniuk.

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra