Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön - új feltételekkel

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: újraindítási gyorskölcsön


A módosításnak köszönhetően minden olyan vállalkozás is jogosult a gyorskölcsön igénylésére, amely megfelel a feltétleknek: rendelkezik a 2020-as évre teljes, lezárt (12 hó) beszámolóval; 2020-as árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot; tavalyi éves átlagos állományi létszáma nem haladja meg a 25 főt, valamint a 2020. évi árbevétele minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019. évi.

Újabb hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyílik meg a lehetőség, hogy igényeljék a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét: a módosításoknak köszönhetően azok a vállalkozások, egyéni vállalkozók és egyesületek is igényelhetik a kamatmentes, 10 éves futamidejű, maximum 10 millió forintos hitelt - bizonyos feltételekkel -, melyek árbevételére jelentős hatással volt a koronavírus-járvány, de tevékenységüket nem fedik le a korábban megadott TEÁOR-kódok - közölte az MFB.

Kiemelték, hogy kedvező a változás azoknak a cégeknek is, melyek a pandémia által sújtott ágazatok beszállítóiként szenvedtek el jelentős árbevétel-csökkenést, vagy az érintett ágazatokban működnek, de a bejegyzett főtevékenységük más területet fed le. A módosításnak köszönhetően minden olyan vállalkozás is jogosult a gyorskölcsön igénylésére, amely megfelel a feltétleknek: rendelkezik a 2020-as évre teljes, lezárt (12 hó) beszámolóval; 2020-as árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot; tavalyi éves átlagos állományi létszáma nem haladja meg a 25 főt, valamint a 2020. évi árbevétele minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019. évi.

A gyorskölcsön igénylésére az eddig meghatározott, 55 TEÁOR-kóddal lefedett tevékenységet végző vállalkozások továbbra is az árbevétel változásától függetlenül jogosultak, ugyanakkor már azok a cégek is igényelhetik a hitelt, amelyek főtevékenysége 2019. január elsejét követően változott a listán szereplő TEÁOR-számok szerinti tevékenység egyikére egy másik, ugyancsak ebben a felsorolásban szereplő tevékenységről.

Szintén fontos változás, hogy az egyesületi hiteligénylőknél az egyéb bevételek között nyilvántartott tagdíjak, illetve TAO-támogatás is beleszámít a nettó árbevételbe, ami kedvező a hitel maximális összegének szempontjából. Jóllehet, a maximális futamidő eddig is 10 év lehetett, mostantól ez az időtartam fix feltételként szerepel a programban, mivel az igénylők túlnyomó többsége így igényelte a Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt. A rendelkezésre tartási idő fix 3 hónap lesz, ugyancsak igazodva a kölcsönt kérők igényeihez.

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön továbbra is nulla százalékos kamatozással, 100 százalékos előleggel, fix 10 éves futamidővel, önerő nélkül és három év türelmi idővel igényelhető az országszerte megtalálható MFB Pontokon. A 100 milliárd forintos hitelkeretből a vállalkozások ügyletenként 1 millió és 10 millió forint közötti összeget igényelhetnek bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

A március 8. óta elérhető Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön rendkívül népszerű a hazai vállalkozások, egyéni vállalkozók, egyesületek és nonprofit kft.-k körében, hiszen az elmúlt két hónapban már több mint 5800 igénylés érkezett 47 milliárd forintot meghaladó összértékben. A befogadott kölcsönkérelmek már lefedik a teljes hitelkeret több mint 47 százalékát. Az MFB-nél elérhető valamennyi hitelprogramról és az egyéb finanszírozási lehetőségekről az Összetartók.hu oldalon találhatnak bővebb információt az érdeklődők.

***

ŐSTERMELŐK ÉS CSALÁDI GAZDASÁGOK KÉZIKÖNYVE

Tevékenységi szabályok, ügyvitel, adózás már a 2021-es új szabályok szerint – segédletekkel, iratmintákkal.  Egyszerre könyv és e-book. Ez a könyv tartalmaz 92 db. szervezési megoldást, 99 db adótippet, 17 db. ügyviteli jótanácsot, 5 db. szerződésmintát, TEÁOR besorolási segédeletet, adónaptárat. Szerző: Dr. Szabó Tibor - Megrendelés: Önadózó Webáruház

***

KISVÁLLALKOZÓK ÜGYVITELI KÉZIKÖNYVE

Vállalkozási formák ● Tevékenységi szabályok ● KATA adózás és alternatívái ● Könyvelés ● Számlázási szabályok ● E-ügyintézés ● GDPR  adatkezelés ● Információbiztonság ● Ez a könyv tartalmaz 48 db. vállalkozási megoldást, 74 db. adótippet, 92. db. ügyviteli jótanácsot. Egyszerre nyomdai könyv és e-book.  Szerző: Dr. Szabó Tibor - Megrendelés: Önadózó Webáruház

***

ÜGYVEZETŐK KÖNYVE 2021 

Vezető tisztségviselők jogállása, felelőssége, feladatai – 45 db üzleti szabályzattal, iratmintával. Garantáltan van benne legalább egy mondat, amely miatt változtatni fog cége működésén. Megrendelés: Önadózó Webáruház!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra