Kedvezményesen adható ajándékutalvány a munkavállalóknak

SZJA

Nyomtatás
Forrás: NEST Communications

A magyar cafeteria-piac új szereplője, a Magyar Utalvány Zrt. papír alapon forgalomba kerülő ajándékutalványát, a Nemzeti Utalványt a magyar munkavállalók kedvező adózású juttatásként kaphatják meg munkáltatóiktól. Az utalványt országszerte folyamatosan bővülő, immár több mint 3000 üzletet számláló beváltóhelyi hálózat fogadja el.

Már országosan több mint 3000 beváltóhely csatlakozott a munkavállalóknak kedvező adózású juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához. Az utalvány plusz forgalmat jelent a kereskedelmi egységeknek, mindennapos kiadásaik finanszírozásában segíti a munkavállalókat, adókedvezményt és költségcsökkentést realizál a munkáltatóknak, a vásárlásokból származó járulék- és ÁFA-bevétel-többlettel pedig az állam bevételeit is növeli. 

A magyar cafeteria-piac új szereplője, a Magyar Utalvány Zrt. papír alapon forgalomba kerülő ajándékutalványát, a Nemzeti Utalványt a magyar munkavállalók kedvező adózású juttatásként kaphatják meg munkáltatóiktól. Az utalványt országszerte folyamatosan bővülő, immár több mint 3000 üzletet számláló beváltóhelyi hálózat fogadja el. 

A Nemzeti Utalvány küldetésének tekinti, hogy segítse a hazai vállalkozások és a magyar gazdaság fejlődését. Az év első hónapjaiban elsősorban a kisebb, helyi boltokkal kötöttünk megállapodást utalványaink elfogadásáról. Ebben sokat segített a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel (MNKSZ) kötött stratégiai együttműködésünk is. Ezt követte a nagyobb kereskedelmi hálózatokkal való megállapodás, így utalványainkat most már több országos hálózatban is elfogadják” – fogalmaz Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója. 

A 2019-ben megszűnt Erzsébet-utalvány piaci helyét kívánja betölteni a cafeteria-juttatások között a Nemzeti Utalvány. Amíg a SZÉP-Kártya elsősorban rekreációs célokat szolgál, addig a Magyar Utalvány Zrt. által kibocsátott papíralapú utalványok a mindennapi szükségletekre fordíthatók, többek között élelmiszerre, műszaki cikkre, papír-írószerre, lakberendezésre, könyvre, sajtótermékre, ruházatra, cipőre, vegyi árura, szépségápolásra, egészségmegőrzésre, sportfelszerelésre és játékra. Rövidesen elérhető lesz az iskolakezdési ajándékutalvány is, amellyel a munkáltatók az iskolakezdéshez kapcsolódó kiadások finanszírozásában nyújthatnak segítséget munkavállalóik számára. 

A Nemzeti Utalvány növeli a kiskereskedelmi egységek forgalmát – előzetes felmérések alapján egy 1000 forintos utalvány 2-3000 forint kosárérték-növekedést hoz. E mellett az utalvány a vásárlásokból származó ÁFA-bevétel-többlettel növeli az állam bevételeit is, a munkaadóknak pedig költségcsökkentési lehetőséget kínál. Csekély értékű ajándékként történő kifizetése ugyanis több szempontból hasznos a cégeknek: a bérnél jóval kedvezőbb, 2021-ben mindössze 37,76 százalékos adó terheli, adminisztrációja pedig gyors és egyszerű. A juttatás készpénzre nem váltható utalvány formájában fizethető ki a munkavállalóknak, illetve közvetlen hozzátartozóiknak, évente egyszer, a minimálbér 10 százalékáig, idén személyenként 16 700 forintig.

***

ÜGYVEZETŐK KÖNYVE 2021 

Vezető tisztségviselők jogállása, felelőssége, feladatai – 45 db üzleti szabályzattal, iratmintával. Garantáltan van benne legalább egy mondat, amely miatt változtatni fog cége működésén. Megrendelés: Önadózó Webáruház!

***

KISVÁLLALKOZÓK ÜGYVITELI KÉZIKÖNYVE

Vállalkozási formák ● Tevékenységi szabályok ● KATA adózás és alternatívái ● Könyvelés ● Számlázási szabályok ● E-ügyintézés ● GDPR  adatkezelés ● Információbiztonság ● Ez a könyv tartalmaz 48 db. vállalkozási megoldást, 74 db. adótippet, 92. db. ügyviteli jótanácsot. Egyszerre nyomdai könyv és e-book.  Szerző: Dr. Szabó Tibor - Megrendelés: Önadózó Webáruház

***

ŐSTERMELŐK ÉS CSALÁDI GAZDASÁGOK KÉZIKÖNYVE

Tevékenységi szabályok, ügyvitel, adózás már a 2021-es új szabályok szerint – segédletekkel, iratmintákkal.  Egyszerre könyv és e-book. Ez a könyv tartalmaz 92 db. szervezési megoldást, 99 db adótippet, 17 db. ügyviteli jótanácsot, 5 db. szerződésmintát, TEÁOR besorolási segédeletet, adónaptárat. Szerző: Dr. Szabó Tibor - Megrendelés: Önadózó Webáruház

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra